Цветан Цветанов игра хоро на площада в Разлог (СНИМКИ, ВИДЕО)

Зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се присъедини към празненствата в град Разлог и игра хоро на площада където по традиция винаги на 1-ви януари се провежда кукерския фестивал „Старчевата“.

Цветанов написа във фейсбук ,че е щастлив да види как хората спазват традициите и заедно с чауши и старци е изпълнил и той обичая по гонене на злите сили.

„Призовавам всички да се откъснем от лошото и да продължим през Новата година, заредени с доброта. Благодаря на гражданите на Разлог и на кмета Красимир Герчев за това, че почитат традициите и са запазили българщината в себе си", написа още Цветанов.

Освен Цветанов, на кукерския фестивал в Разлог бяха и директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, акад. Пламен Карталов-директор на Софийската опера и балет, футболната легенда Христо Стоичков, певците Иван Дяков и Веселин Маринов.

Над 3 хиляди бабугери в Разлог демонстрираха уникални костюми и обреди. В целия регион в първия ден от новата година по улици и площади излязоха бабугери, които гониха злите сили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика