Цветан Цветанов: Имаме политическата воля да създадем Закон за великите стари столици

Цветан Цветанов

Имаме политическата воля да създадем Закон за великите стари столици на България. Това каза на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ, зам.-председател на партията и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

„Поводът за тази трибунка е не само да говорим за конфронтацията, за политическото противопоставяне, а да дадем заслуженото за старопрестолните столици. Знаем, че страната ни има богата история. Периодът на Първото и Второто българско царство свързваме с Плиска, Велики Преслав и Велико Търново. Много са били дебатите, които са се водили в последните десетилетия за това дали да има Закон за великите стари столици на България. Днес имаме политическата воля това да се случи в диалог с местната власт, с гражданското общество и с тези, които действително възстановяват тези разкопки и експертите, които работят денонощно, за да популяризираме страната си не като поредната туристическа дестинация, а като такава, която дава нещо по-различно“, заяви Цветанов.

По думите му по този начин ще се покаже и представи богатото културно наследство на страната ни и точно затова се нуждаем от такова законодателство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България