Цветан Цветанов и министърът на външните работи на Италия Анджелино Алфано обсъдиха сигурността в Европа

Зaмecтниĸ-пpeдceдaтeлят нa ГEPБ Цвeтaн Цвeтaнoв ce cpeщнa c миниcтъpa нa външнитe paбoти и бивш вътpeшeн миниcтъp нa Итaлия Aнджeлинo Aлфaнo. Cpeщaтa ce cъcтoя в paмĸитe нa Koнгpeca нa Eвропейската народна партия (ЕНП) в Малта.

Двамата обсъдиха актуалната политическа ситуация в България след проведените предсрочни парламентарни избори. Алфано поздрави ГЕРБ и Бойко Борисов за постигнатата победа.

Цветан Цветанов и Анджелино Алфано обсъдиха теми, свързани със защитата на европейските граници, вътрешната сигурност в страните-членки на ЕС и справянето с миграционния натиск.

Зам.-председателят на ГЕРБ изтъкна, че в програмата за управление на партията са заложени редица мерки в сектор „Сигурност и обществен ред“, чието изпълнение гарантира сигурност и справедливост за всички български граждани. Цветан Цветанов бе категоричен, че външната граница на ЕС е добре защитена.

Цветанов и Алфано се обединиха около мнението, че страните-членки на ЕС трябва да поддържат постоянна връзка помежду си и да обменят информация с цел запазване на сигурността в Европа.

Коментари

Задължително поле