Цветан Цветанов и посланик Ерик Льобедел обсъдиха политическата ситуация в страната и Европа

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Франция в България Н.Пр. Ерик Льобедел. Двамата обсъдиха политическата ситуация в страната и Европа, като акцентираха върху сътрудничеството в сектор „Сигурност“ и засилването на правоохранителните способности в ЕС, съобщават от ГЕРБ.

По отношение на миграцията, Цветанов и Льобедел се обединиха около идеята, че политиките в тази сфера трябва да се стремят към изграждането на регионални платформи в Африка, като отбелязаха важността да се запази работещата комуникация с Турция, която на практика към момента осъществява тази роля.

В рамките на разговора бе отбелязано също, че добрите работни контакти между премиера Бойко Борисов и президента Макрон през последната година и половина са дали тласък за двустранните отношения.

Цветан Цветанов благодари за подкрепата от страна на френската делегация за приемането с пълен политически консенсус на Процедурните правила за функционирането на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол, което се случи в рамките на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС.

„Френските парламентаристи бяха сред делегациите със сериозни резерви по време на Естонското председателство и аз съм благодарен, че след проведените преговори и промени по текста колегите дадоха своята пълна подкрепа“, обясни Цветанов. Приемането на Процедурните правила даде възможност за участие за първи път на представител на Групата в среща на Управителния съвет на Европол през май тази година, когато в качеството си на съпредседател Цветанов представи приетите Процедурни правила.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и посланикът на Франция в България Ерик Льобедел обсъдиха и възможностите за засилване на парламентарното сътрудничество между българския парламент и френския Сенат, особено с оглед на работата на парламентарните комисии по вътрешни работи.

В края на разговора Цветанов поздрави Льобедел и за триумфа на френския национален отбор по футбол на Мондиала в Русия.

Коментари

Задължително поле