Цветан Цветанов направи първа копка на нова детска градина в с. Драгиново (СНИМКИ)

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов направи първа копка днес на нова детска градина във велинградското село Драгиново, съобщиха от партията. Изграждането на детското заведение е в изпълнение на предизборен ангажимент, поет от Цветанов през 2015 година. На събитието присъстваха още народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Димитър Гечев, кметът на Драгиново Бисер Маджиров, областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, кметът на Велинград д-р Костадин Коев и много граждани и гости на община Велинград.

„Новата детска градина ще бъде перла сред строителните обекти в Община Велинград“, заяви Цветан Цветанов пред събралите се хора. По думите му децата са бъдещето на България и затова държавата трябва непрекъснато да инвестира в тях. Председателят на ПГ на ГЕРБ напомни в какво състояние е била детска градина „Пролет“ и съобщи, че новата ще има капацитет от 150 места.

„Средствата вече са осигурени, като освен нова сграда, ще бъде оформено и ново дворно пространство с детски площадки и ограда, самостоятелен кухненски блок и модерно геотермално отопление през зимния сезон. Проектът е на стойност 1,6 млн. лв.“, посочи Цветанов и пожела на малките жители на с. Драгиново успешна нова учебна година, изпълнена с усмивки и нови знания.

По време на церемонията по първата копка на новата детска градина, Цветан Цветанов изтъкна, че в община Велинград влизат 24 милиона лева по различни оперативни програми, а на свой ред кметът на града д -р Костадин Коев връчи на зам.-председателя на ГЕРБ почетен плакет за заслуги за развитието на Велинград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България