Цветан Цветанов: Не се срамувам от периода, в който бях вътрешен министър

Нямам за какво да се срамувам от периода, в който бях министър на вътрешните работи. Toва каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов от трибуната на Народното събрание.

„Г-н Кутев, спомням си периода, в който бях министър на вътрешните работи и мога да ви кажа, че няма нещо, за което да се срамувам. Защото в периода, в който вие управлявахте, имаше 18 отвличания и нямахте никакъв резултат за противодействие и ограничаване страданията на тези жертви. Нека да ви припомня за поръчковите убийства и „Килърите“, убийството, което беше извършено 2 месеца преди изборите през 2009 г. на Румен Рачев, защо не бяха разкрити, господа? Защото нямате компетентност и нямате политическа воля. Само да ви кажа, че престъплението е разкрито и виновните изживяват доживотни присъди без право на замяна – най-тежката присъда, която е давана по време на Прехода“, каза още Цветанов.

Той посочи, че тогава обществеността е вярвала на правоохранителната система. „Тя получаваше доверието и от ЕК, защото имахме политическа воля да се борим с престъпността“, коментира Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика