Цветан Цветанов: Няма криза в управлението, някои хора са се затичали да идват на власт

Предсрочни избори няма да доведат до нищо добро, предупреди зам.-председателят на ГЕРБ

С действията си Валери Симеонов винаги е защитавал обществения интерес, включително и на хората с увреждания. Разбира се, тези думи не биваше да излизат от устата му. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по БНТ по повод протестиращите, които искат оставката на вицепремиера Симеонов.

"Днес имаше взаимно уважение, от майките, които бяха дошли да наблюдават дебатите по Закона за хората с увреждания, и от депутатите в залата. Те ръкопляскаха на приемането на закона", каза той.

"Убеден съм, че декември месец, когато приемем окончателно новите закони за хората с увреждания, напрежението ще стихне", посочи Цветанов и изрази убеденост, че с бюджета за 2019 г. всички въпроси, които все още своят на дневен ред, ще бъдат решени.

"Аз не смятам, че има криза. Изпълняваме всички ангажименти от управленската ни програма. Това е повече преекспониране от хора, които са се затичали да идват на власт, но не предлагат никаква алтернатива", каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Нормативната уредба регламентира, че социалният министър председателства съвета за интеграция на хората с увреждания. Това което обсъждаме в момента е оперативното управление пак да остане при него", посочи той по темата за евентуалното поемане на председателството на органа от вицепремиера Симеонов.

На въпрос дали в ГЕРБ мислят за предсрочни избори Цветанов отговори: "Когато влизаш в управление, не мислиш за варианти. Искам да благодаря на парламентарните групи, с които в определени важни моменти постигаме един консенсус". Тук Цветанов назова групите на ДПС и Воля.

"Цифрите в бюджета показват, че се справяме успешно. Едни предсрочни избори ще развалят тези цифри и няма да доведат до нищо добро. Влизането от избори в избори няма да помогне. Стабилността на държавата е най-важна", категоричен беше Цветанов.

Ние имаме управленска програма, по която нямаме никакво отстъпление. Имаме най-ниските нива на безработица, учителските заплати ще бъдат увеличени с 20%. Няма да увеличим дефицита и да задължим някой да плаща след нашето управление. Предвижда се икономическият растеж, който имаме, да бъде запазен. Убеден съм, че в края на мандата ще имаме едни много добре приет здравноосигурителен модел, каза още Цветан Цветанов.

Коментари

Задължително поле