Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Цветан Цветанов откри саниран блок във Враца

Снимка: ПП ГЕРБ

“Важно е, че хората повярваха в Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и повярваха, че това, което им се обещава от политиците може да бъде изпълнено. Kогато започна изпълнението на Програмата през 2014 година, мнозина саботираха процеса. Редица общини обаче успяха да направят необходимото и постигнаха успехи”.

Това каза Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов при откриването на санирана жилищна сграда на бул. „2-ри юни“ № 70 във Враца, обновена по Националната програма за енергийна ефективност, съобщават от пресслужбата на ПП ГЕРБ.

Цветовете, в които е обновен блокът са синьо и жълто. На лицева страна на сградата, на син фон е поставен символът на Европейският съюз – кръг с 12 златни звезди. Разгъната застроена площ на е 3876,57 кв. м, стойността на сключения договор е на сключения договор – 536 094, 03 лв. без ДДС.

На откриването на обновената сграда присъстваха и народните представители от ГЕРБ инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев, кметът на Община Враца Калин Каменов, областният управител на Враца Малина Николова, живущи в жилищния блок и жители на Враца. Водосвет за здраве отслужи митрополит Григорий.

„Благодаря на кмета Калин Каменов за успеха, защото Община Враца беше една от последните, но вече сте в челните редици. Това означава, че и администрацията, и жителите на общината полагат усилия и всички заедно успяват. Благодаря за подкрепата на местната и изпълнителната власт, на правителството на Бойко Борисов и на народните представители от Враца, защото без тяхната помощ няма как да се осъществи връзката между местната, изпълнителната и законодателната власт“, заяви Цветан Цветанов.

„Ангажиментът, който имаме към Северозападна България, е изключително сериозен акцент в управлението на правителството на Бойко Борисов. Най-важната цел сега е изграждането на четирилентов път, свързващ Ботевград и Мездра, за да се облекчи трафикът и да се намали концентрацията на тежки пътнотранспортни произшествия.“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов обясни, че по Оперативна програма „Региони в растеж“ са предвидени 624 млн. лева за подобряване на образователната и спортна инфраструктура, касаеща и енергийната ефективност на всички училища в България.

„Нашето желание е програмата за енергийна ефективност да продължи. Това е вид социална политика, която стига пряко до хората. С програмата се подпомагат семействата и се удължава живота на сградите. Правим ги по-добри и по-комфортни за живеене“, категоричен бе Цветанов. Той допълни, че предстоят дебати по темата, след които парламентът ще приеме решение.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Дано не му се отлепи санирането от някой силен вятър и дано не протече покривът.

  2. Цвъk-цвъk, къде е “cаниpаното Лили-cвинетkaта”, бе, що я скрихте??????

  3. Че какъв е Ц.Цветанов да открива саниран блок- нито е министър на МРРБ, нито вицепремиер. Той е шеф на ПГ на ГЕРБ, но като такъв защо ще открива обекти – има министър на регионалното развитие и благоустройството, министърът пък има заместници, все ще се намери някой да открие обект, ако въобще има нужда от това. Ако на всеки саниран или пребоядисан блок се реже лента, би следвало Фандъкова или Тотев всеки ден да имат повод за тържество. Само че те не са завършили ВИФ и се държат като нормални хора, а не тичат репортерите да им правят снимки и да ги показват по БТВ или НОВА.

Отговорете