Цветан Цветанов: От ПГ на ГЕРБ заставаме твърдо зад Николай Нанков

От ПГ на ГЕРБ заставаме твърдо зад професионалиста Николай Нанков. Зад човек, зад който застана всяка професионална общност. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов преди гласуването на оставката на Николай Нанков като депутат.

„Когато един министър е успял да направи политики, които да стигнат до всички български граждани, да говорите по този начин е несериозно“, се обърна той към БСП. „Подкрепяйте експертизата на Николай Нанков, той ще бъде с отворена врата към всеки кмет, независимо от политическата му принадлежност. Това ще продължи да прави и занапред“, заяви Цветан Цветанов.

„Стига с тази омраза и агресия, доникъде няма да стигнете като политическа формация“, каза още той към БСП.

Николай Нанков да каже отговаря ли на истината твърдението, че след подадената оставка ще бъде върнат в правителството като зам.-министър в МРРБ, призова зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев преди гласуването на оставката на Николай Нанков.

„Ако мотивите за оставката са лични, би било хубаво Николай Нанков да бъде тук“, коментира той. „Ако днес бъде подписано назначаването му за зам.-министър, как това действие отговаря на поетата политическа и морална отговорност с подаването на оставка като министър“, попита Драгомир Стойнев.

„Политическият, лоялният депутат Нанков подава оставка, за да се върне на същото място с ресор, разпределящ милиарди“, посочи депутатът от БСП. „Това ли са фактите, искаме отговор. Ако да, това означава, че зад тях стои брутално лицемерие и гавра с морала“, обяви Стойнев. „Нанков, морален ли сте или сте лоялен“, попита още той.

Коментари

Задължително поле