Цветан Цветанов поздрави новоизбрания председател на ЕП Антонио Таяни

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов поздрави новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни по повод избирането му, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. Цветанов разговаря с Таяни по време на Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП), която се провежда в Брюксел.

Цветан Цветанов предаде на Антонио Таяни поздрави и от министър-председателя в оставка и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, а той от своя страна благодари на евродепутатите от ГЕРБ за подкрепата по време на избора.

В рамките на Асамблеята на ЕНП Цветанов разговаря и с председателя на ЕНП Жени Дорис Пак. Двамата обсъдиха политическата ситуация в България в момента. Дорис Пак обяви, че ще направи всичко възможно да посети страната ни по време на предстоящата предизборната кампания. Тя даде висока оценка за организацията и резултатите от конгреса на ЕНП Жени, на който България беше домакин.

Цветан Цветанов се срещна и с германския евродепутат от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Моника Холмайер. По време на разговора двамата обсъдиха темите, свързани с мигрантската криза, бежанския натиск и охраната на европейските граници.

Двамата разговаряха и за новите предизвикателства пред сигурността на Европа и отделните страни-членки след зачестилите терористични атаки. Холмайер посочи, че високо оценява приетия в България Закон за противодействие на тероризма.  Тя и представители на други европейски институции  през месец септември присъстваха на кръгла маса "Заплахите от тероризъм. Предизвикателства и законодателни промени в държавите-членки на ЕС и техните партньори”, организирана от   председателя на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика