Цветан Цветанов разговаря със заместник-председателя на Баварския Ландтаг Райнхолд Боклет

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията проведе работа среща със заместник-председателя на Баварския Ландтаг Райнхолд Боклет.

В разговора, който се проведе в сграда на Ландтага в Мюнхен, участваха и баварският депутат и председател на вътрешната комисия в Ландтага д-р Флориан Херман и дългогодишният депутат в германския Бундестаг Ханс-Петер Ул.

По време на срещата Цветанов запозна представителите на Бавария с политическата ситуация в България, с основните приоритети на страната ни за председателството на Европейския съюз и постави акцент върху европейската перспектива пред Западните Балкани.

cvetanov_landtagРайнхолд Боклет коментира, че председателството е голямо предизвикателство пред страната ни, защото за първи път ще застанем начело на ЕС. Председателят на ПГ на ГЕРБ представи приетите законодателни решения през последната година, свързани с антитетористичния закон и даването на възможност специализираните съд и прокуратура да работят по дела, свързани с борбата с корупцията. Цветанов благодари за участието на представители на Ландтага, Бундестага, Европейския парламент, Европейската комисия и Израел в публичните обсъждания в България на антитерористичния закон.

По време на срещата Цветан Цветанов запозна представителите на Ландтага на Бавария с Многогодишната програма на Европол и заяви, че ще се търси подкрепата на германския Бундестаг за прецизиране на текстовете, по които не беше постигнат консенсус по време на заседанието на Съвместната група за парламентарен контрол върху Европол в Брюксел.

Заместник-председателят на Ландтага на Бавария изпрати специални поздрави на премиера Бойко Борисов и си спомни за последната им среща. „Радвам се, че след проведените предсрочни парламентарни избори гражданите отново избраха европейския път на България и гласуваха доверие на премиера Борисов, който вече освен в региона, играе важна роля и в Европейския съюз“, коментира Боклет.

Той даде висока оценка и на работата на Цветанов като бивш вътрешен министър и подчерта значението му като председател на най-голямата парламентарна група в Народното събрание, която подкрепя усилията на българското правителство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България