Цветан Цветанов разговаря с посланика на Азербайджан Н. Пр. Наргиз Гурбанова

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работа среща с посланика на Република Азербайджан в България Н. Пр. Наргиз Гурбанова.

По време на разговора двамата обсъдиха стъпки за разширяване на сътрудничество, както между парламентите на двете страни, така и между ГЕРБ и управляващата партия в Азербайджан. По повод 25-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Азербайджан и България, Цветанов и посланик Гурбанова отбелязаха, че двустранните отношения винаги са били на отлично ниво по време на управлението на ГЕРБ и че премиерът Бойко Борисов и президентът Илхам Алиев работят в прекрасни отношения.

По време на срещата Цветан Цветанов още веднъж благодари на Н. Пр. Наргиз Гурбанова за направеното от фондация „Гайдар Алиев“ дарение от 1 милион и 200 хиляди евро за реставрация, консервация и социализация на културно-музейния резерват „Трапезица“ във Велико Търново. „Този жест към България е израз на отношението на Азербайджан към опазването на историята и развитието на културата и изкуството по цял свят. Още веднъж използвам възможността и като народен представител, избран от Велико Търново, да благодаря за този огромен жест“, подчерта Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България