Арестуваха 40-годишен за хулигански действия и агресия срещу полицаи

Задържаха банда, изнудвала за имоти във Враца

Млад мъж полетя от комплекс “Цариградски”, загина

Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Освободиха от длъжност Капитолиадския митрополит Исихий заради скандални клипове с трансексуален (ВИДЕО)

Цветан Цветанов се срещна със заместник-главния прокурор на Бавария Андреас Вимер

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща със заместник-главния прокурор на Бавария Андреас Вимер и говорителя на Генералната прокуратура на Бавария Йоахим Етенхофер, съобщава пресцентърът на партията. Срещата се проведе в сградата на Генералната прокуратура в Мюнхен.

По време на разговора Цветанов запозна Вимер и Етенхофер с приетите законодателни решения в българския парламент през последните години като постави основен акцент върху антитерористичния закон. Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че сред основните приоритети в работата на мнозинството в българския парламент попадат и основните задачи от Програмния документ на Европол за периода 2018-2020 г. – борбата с корупцията, организираната престъпност и киберпрестъпността.

Цветан Цветанов запозна заместник-главния прокурор на Бавария и с приоритетите на българското председателство на Европейския съюз. Централно място сред тях имат европерспективата и сигурността на Западните Балкани.

По време на срещата Цветан Цветанов припомни традиционно доброто сътрудничество между България и Бавария и заяви, че се предприемат стъпки за разширяването му. Той подчерта огромната полза от проведените обучения през 2010 и 2011 година в Бавария, които бяха свързани със специализацията на разследващите полицаи и прокурорите, които работят срещу тежката организирана престъпност и корупцията. Тъй като в Бавария централен орган в борбата с тероризма е Генералната прокуратура, българското правосъдно министерство и разследващите органи у нас ще могат да работят в партньорство с баварските си колеги. Основен акцент в тази насока ще бъде работата по съвместни разследвания по Евроджъст.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.