Цветан Цветанов се срещна със зам.-генералния секретар на Фондация „Конрад Аданауер“ д-р Герхард Валерс

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна със зам.-генералния секретар на Фондация „Конрад Аданауер“ д-р Герхард Валерс, съобщиха от партията. Срещата се състоя в Централата на Фондацията в Берлин, като на нея Цветанов и д-р Валерс обсъдиха доброто партньорство между ПП ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“, бъдещите съвместни инициативи, както и европейското бъдеще за страните от Западните Балкани.

В рамките на разговора д-р Герхард Валерс даде висока оценка на Българското председателство на Съвета на ЕС. Той и Цветан Цветанов се обединиха около мнението, че акцентът от българското председателство – очертаването на ясна европейска перспектива пред Западните Балкани, трябва да продължи, за да се утвърди подетата от Берлинския процес инициатива за свързаност на страните от региона.

Тема на разговора на Цветанов и зам.-генералния секретар на Фондация „Конрад Аданауер“ беше и предстоящите догодина европейски избори. Председателят на ПГ на ГЕРБ изрази увереността си, че при определянето на основните си послания и бъдещи политики за вота, ЕНП ще се съобрази с интересите и потребностите на гражданите. „Освен кохезионната политика, темите за миграция и сигурност ще бъдат ключови в бъдеще. Това касае цяла Европа и трябва да сме готови за всички предизвикателства“, посочи Цветан Цветанов. Той и д-р Валерс определиха изграждането на платформи за сигурност в близост до зоните на конфликт в Близкия изток като възможно решение на проблема с бежанския натиск. Според тях по този начин след края на конфликта в региона хората ще могат бързо да се завърнат в родните си места.

Цветанов и Герхард Валерс подчертаха важността на запазването на доброто партньорство със САЩ като ключово в борбата с фалшивите новини и опитите за влияние на трети страни в Европа.

Заместник-председателят на ГЕРБ използва случая и предаде своите благодарности към председателя на Фондация „Конрад Аденауер“ Ханс-Герт Пьотеринг за участието му в Висшия политически консултативен борд, известен като Съвет на старейшините, учреден от премиера Бойко Борисов във връзка с подготовката и провеждането на председателството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика