Цветан Цветанов се срещна с вътрешния министър на Бавария Йоахим Херман

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията проведе работа среща с вътрешния министър на Бавария Йоахим Херман. По време на разговора в Мюнхен Цветанов запозна министъра с политическата ситуацията в България и с приоритетите на управляващото мнозинство в българския парламент.

От своя страна Йоахим Херман даде висока оценка за сътрудничеството между Бавария и България. Двамата си припомниха професионалното сътрудничество и приятелство помежду си от времето, когато Цветанов беше вицепремиер и министър на вътрешните работи и коментираха, че на тази база е създадена добра основа за развитие на партньорството между службите на България и Бавария.

Вътрешният министър на Бавария изрази подкрепа за усилията на България по отношение на охраната на външната граница на Европейския съюз и заяви, че страната ни може да разчита на подкрепата на Германия и неговата лична подкрепа.

По време на срещата бяха обсъдени също основните акценти от предстоящото българско председателство на ЕС по отношение на сферата на сигурността с акцент върху Западните Балкани.

„България може да бъде център на регионална среща на страните от Западните Балкани по тема миграция. Благодарение на усилията на правителството, на личния ангажимент на премиера Бойко Борисов и на Вашата работа в парламента като председател на най-голямата парламентарна група и на вътрешната комисия, България е все по-важен и решаващ фактор за сигурността в региона“, коментира още вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България