Цветан Цветанов се срещна с председателя на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна в Хелзинки с председателя на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ Микулаш Дзуринда, който е и бивш министър-председател на Словакия. Двамата обсъдиха съвместните проекти за 2019 г.

Цветан Цветанов обясни, че ГЕРБ планира провеждането на серия местни диалози от средата на януари до средата на април догодина под мотото "Европа - нашият дом".

„Целта на диалозите е да покажат на гражданите директното влияние и връзка на Европа с ежедневието им и политиките на местно ниво. Диалозите ще разширят периферията от граждани, запознати с европейските политики и ще спомогнат за противодействие на популизма и национализма. Диалозите ще бъдат съсредоточени върху конкретни теми от дневния ред на национално и европейско ниво по секторни политики“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите му темите на диалозите ще бъдат формулирани след приемането на резолюциите и конгресните документи на ЕНП на конгреса в Хелзинки днес и утре и ще попадат в общите европейски ценности и приоритети на ЕНП и ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика