Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Край на сагата със сградата на Турското консулство Наследниците обезщетени със земя и имоти в центъра на града

Община Свищов отпуска 1000 лева помощ на трите жени от къщата на ужасите Психолози започват работа с майката и двете сестри

Съдят шофьор, убил възрастен мъж заради забележка на пътя

С два вълка свърши ловът на глигани под Миджур

Цветан Цветанов се срещна с ръководството, преподаватели и студенти от Медицинския колеж във Велико Търново

Водачът на листата на ГЕРБ във Велико Търново и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе среща с ръководството, преподаватели и възпитаници на възстановения Медицинския колеж във Велико Търново. Някогашният Медицински колеж на Велико Търново бе закрит по време на управлението на Тройната коалиция. От ръководството на учебното заведение изказаха благодарност за разкриването на великотърновския филиал на Варненския медицински университет. Той прие първи студенти за учебната година 2015-2016 г. и вече може да се похвали с втория си випуск.

На срещата присъстваха бъдещи медицински сестри и студенти по акушерство, преподаватели от паралелката по рехабилитация в Хуманитарна гимназия, кандидатите за народни представители Любомира Попова и Росица Димитрова, както и великотърновският кмет и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов. Подобни паралелки са трамплин към магистратура в медицинския филиал, коментира Панов. Той изтъкна, че като председател на Парламентарната група на ГЕРБ в 43-тото Народно събрание Цветан Цветанов е помогнал изключително много за възстановяването на Медицинския колеж във Велико Търново.
Цветан Цветанов заяви пред присъстващите, че Даниел Панов е активен и градивен кмет, който милее за града си. „Когато местната власт има силна подкрепа от страна на държавното управление, нещата се случват. За мен е чест и привилегия, че съм водач на листата на ГЕРБ-Велико Търново. През годините винаги съм защитавал интересите на великотърновци и съм бил съпричастен към всяка една кауза, полезна за просперитета на региона. В следващ управленски мандат ще надградим постигнатото тук и в цялата страна“, подчерта председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

„Филиалът е факт, благодарение на ГЕРБ“, категорични бяха преподавателите. Те изтъкнаха, че в момента 30 хиляди медицински сестри не достигат в България. По думите им, това може да се превърне в истинско бедствие след години. Ръководството на ВУЗ-а приветства това, че за ГЕРБ сектор „Образование“ е приоритет. По думите им, насърчаването на младите специалисти е изключително важно за бъдещето на всеки един сектор.

Сбъднахте най-голямата ми мечта, тъй като поради финансови причини нямах възможност да уча в друго населено място. Мечтата ми бе да съм медицинска сестра и в момента уча точно това благодарение на ГЕРБ, г-н Панов и г-н Цветанов“, каза студентката Марияна Балъкова.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.