Цвета Караянчева: България трябва да извлече ползи от ролята си на посредник с Турция

Снимка: БНТ

Трябваше да затвърдим добросъседски отношения с Турция, и те да бъдат на ниво, за да си гарантираме спокойствие на границата, коментира след посещението на Бойко Борисов в Анкара председателят на НС Цвета Караянчева, предаде БНТ.

"Ако не се случат нещата около подписването на реадмисията в европейски план, важно е ние да имаме такова подписване с Турция за реадмисия на бежанците", добави тя.

"Важното е да имаме добър контакт, а и от възможностите, които България има като посредник, тя трябва да извлече максимална полза за себе си като страна членка на ЕС, но и като страна съседка на Турция".

Караянчева коментира, че е много важно да се изчисти напрежението, породено по време на изборите между двете страни и отбеляза, че според нея това се е случило.

"На нас не ни е необходима партия в отношенията между България и Турция, както някои партии се опитваха да казват, че едва ли не без тяхното посредничество няма как да се поддържа посредничество с Турция. Когато нещата са на ниво, когато нещата са в сферата на добросъседските отношения, няма нужда от посредници, премиерът Борисов го доказа:, каза още Караянчева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България