Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Цвета Караянчева: До края на годината ще завършим административната реформа Може да се наложи съкращаване или преквалфициране на персонал, обясни още тя

До края на годината ще завършим административната реформа, като основен момент е пренасянето на много хартиени документи в електронни, каза пред БНТ Цвета Караянчева.

“Задвижена е системата за прехвърляне на хартиени документи в електронни. Трябва да променим 100 закона. За да може например да се издава свидетелство за съдимост по електронен път, трябваше да се променят над 40.”

Тя обясни, че може да се наложи съкращаване или преквалфициране на персонал. Ще се наложи вероятно да вършат производствена работа, което със сигурност ще им е по-интересно.

“Голям обем от работа е, трябва да се сменят наредби, правилници. Трябва да се направи реформа в администрацията с брой хора, които трябва да бъдат съкратени или преквалифицирани, за да намерят някъде другаде реализация. По-добре е да се предлагат качествени услуги от хора, ангажирани с работата си.”

Караянчева открои и че след заплатите на учителите, образованието и учениците е време да се обърне внимание и на училищната инфраструктура: 13 милиона лева ще бъдат дадени на област Кърджали за подобряване на училищната инфраструктура, политиката не се меси в тези места. Трябва местната власт да може да приоритизира кое училище да се обнови. Оставили сме подбора на кмета. Време е да обърнем внимание на инфраструктурата, ще бъде ремонтирана и детска градина в Кърджали.

Караянчева коментира и образованието на българската ни общност в Украйна. “Спокойни сме за българското малцинство в Украйна. Българската общност там ще може да изучава свободно български език, общността се чувства там като у дома си, не се притесняват от закона за образованието в Украйна.”

Караянчева заяви, че чака с интерес дебатите за бюджета за догодина и отбеляза, че финансовият министър Владислав Горанов ще има тежката задача да разпредели излишъците така, че всяка от страните да остане доволна.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете