Цвета Караянчева: Ефектът на „Промяната“ – рекордна инфлация, рекордно обедняване, рекордни цени

Eдна доскоро управлявала политическа сила иска да си „довърши работата“.  А каква работа свършиха идеолозите на „Промяната“ усетихме всички на гърба си, коментира водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева.

„Цените на тока и газа се вдигнаха 10 пъти, месечната издръжка на човек надхвърли 1 500 лева, инвестициите паднаха с 52 процента, а храните поскъпнаха с 40 на сто. Имаме рекордна инфлация – над 20 %, рекорден бюджетен дефицит, рекордни стойности на енергоносителите. 70 % от българите признават, че са обеднели през последната година и половина, а спестяванията им са „олекнали“ с 20 %. Индустрията е на командно дишане, бюджетът се актуализира на всеки три месеца, не е построена нито един метър магистрала, не е стартирала нито една европейска програма, не сме получили нито стотинка от Плана за възстановяване и устойчивост. В Европа газът поскъпна с 54%, у нас – със 128%. Бензинът в ЕС – с 35%, в България – с 57%. Хлябът в ЕС – с 16 на сто, у нас – с 56%. Една-трета от парите ни отиват за храна и по този показател сме на първо място в ЕС. Чака ни римейк на Жанвиденовата зима. ПП искали да си довършат работата. Както е тръгнало, и държавата ще довършат!“, каза още тя.

Областният координатор на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева също така внесе сигнал в Министерския съвет срещу грубата намеса, безпардонното държание  и посегателството върху свободата на избор и волеизявление на работещите в сферата на образованието в област Кърджали от страна на заместник областния управител Бисер Николов.

Същият си е позволил публично да заплашва с прокурор училищните директори от региона под претекст, че упражняват натиск върху учителите и са съпричастни към предизборната кампания в разрез със Закона за образованието. Позовал се е на непотвърдени анонимни сигнали и слухове. Информирах служебния премиер Гълъб Донев, че назначеният с негова заповед заместник областен управител е превишил правомощията и е нарушил правилата на добрия тон по време на ежегодното работно съвещание, организирано от РУО в навечерието на новата учебна година в присъствието на представители на редица държавни институции – МВР, ПБЗН, РЗИ, КАТ и др.“, реагира Караянчева.

„Поведението на г-н Николов е рецидив. Същият нееднократно си е позволявал  вмешателство в работата на териториалните служби в Кърджали и неправомерно  е изисквал от тях  информация за  политическата принадлежност на техни служители с формалното оправдание „защита на интересите на държавата“ (прилагам копие от писмо с изх. № РД-07-5754-1, от 09.11.21г., подписано от него в качеството му на заместник областен управител в предишното служебно правителство). Николов упражнява психически тормоз  и отправя несъстоятелни заплахи към длъжностни лица, които водят до изостряне на напрежението. Убедена съм, че политическите обвързаности и форми на агитация в работно време и на работното място не следва да бъдат толерирани, както не следва да бъдат ограничавани и осъждани избирателното право и политическите свободи на гражданите“, се казва в сигнала. Караянчева настоява служебният премиер да  предприемете незабавни действия и да прекрати гореописания „лов на вещици“ от страна на Бисер Николов, тъй като с неконтролируемото си агресивно поведение той не само превишава правомощията си, но и уронва авторитета на изпълнителната власт. 

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика