Цвета Караянчева за инцидента с майките: НСО са изпълнявали правилника 

Караянчева

Жените от "Системата ни убива" бяха допуснати до деловодството на парламента. Tова заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по БТВ. Така тя отговори на твърденията на Антон Кутев от БСП, според който жените не са имали такъв достъп.

По думите й в 10 ч. те са внесли декларация, отправена към всички народни представители, които искат да се срещнат с тях.

"Министърът на здравеопазването има заповед още от февруари месец за пропускателния режим в съответните учреждения. Тази заповед все още действа, защото се намираме в епидемична криза", обясни Караянчева. „На базата на тази заповед всички учреждения издават свои заповеди за пропускателния режим в съответните учреждения.   По този начин бяхме в старата сграда на Народното събрание, където имаше потоци за журналистите, намален пропускателен режим за посетители. Тази заповед продължава и в момента. В момента се намираме в епидемична криза и затова тази заповед още действа“, добави тя.

Председателят на НС отбеляза още, че има правилник, според който след като посетител си свърши работата и приключи срещата си, трябва да напусне Народното събрание в рамките на 30 минути.

НСО са изпълнявали правилника и аз не мисля, че дамите по някакъв начин са били ритани, бити“, добави Цвета Караянчева.

Според нея БСП и други партии, както и мая Манолова, са използвали ситуацията с политически цели.

Коментари

Задължително поле