Цвета Караянчева: Надявам се, въпреки предизборната кампания, да продължим да изпълняваме задълженията си в Народното събрание

Снимки: Пламен Стоименов

Надявам се, въпреки предизборната кампания, в 7-ата сесия на Народното събрание да продължим да изпълняваме задълженията си. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на 7-ата сесия на 44-ото Народно събрание.

В началото на своето изказване Караянчева честити празника на мюсюлманите Рамазан. „Отбелязахме Деня на храбростта и празника на Българската армия на 6 май. Изключително успешно премина и посещението на папа Франциск в България“, каза още тя.

„Днес започва 7-ата сесия на 44-ото Народно събрание. През април чествахме една важна за нас годишнина – 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, която

беше повод за преклонение пред делото на учредителите, но и преди всичко за равносметка. Когато обръщаме поглед към стореното от нас трябва да отбележим, че изминаха 2 години от работата на 44-ото НС и преполовихме неговия мандат. Оценките за нашата работа през този период често са различни, дори противоположни и крайни. Ако погледнем цифрите ще видим, че от началото на мандата си на това Народно събрание и приело 260 закона, 379 решения, 2 декларации и 1 обръщение. Това показва, че е извършена сериозна по обем законодателна работа. Изключително интензивен беше и парламентарният контрол“, каза Караянчева и отчете, че над 280 часа са отделени за него. „Надявам се, че през тази сесия, въпреки предизборната кампания, ние ще продължим да изпълняваме задълженията си на народни представители, за което са ни гласували доверие избирателите“, допълни още тя. Председателят на парламента. Тя призова народните представители да се отнасят отговорно към работата си и да се водят от обществения интерес, тъй като това очакват избирателите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика