Мариана Коцева оглави Евростат

Отчуждават се части от имоти за модернизация на участък от пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Постер на порнозвезда увеличи реколтата от зелки на индийски фермер

Предложиха проф. Николай Червенков за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

Вековните букови гори в „Централен Балкан“ стават част от обект на ЮНЕСКО

Правителството одобри генерал-майор Данчо Дяков за шеф НСО

Министър Ангелкова опроверга „Зелените“: Никога не съм искала спиране на Booking и Airbnb

Подпалиха колата на адвокат в Монтана

Намериха 70 кг тютюн без бандерол в нелегален търговец

Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Румен Радев разговаря с външния министър на Кралство Саудитска Арабия

Fibank награди Сани Жекова

Вижте какво реши Министерският съвет на 21 февруари 2018

Цвета Караянчева: Никога правителството на ГЕРБ не е деляло общините на “наши” и “ваши”

Снимка: Архив

Никога правителството на ГЕРБ не е деляло общините на „наши“ и „ваши“, всяка община е получавала толкова, колкото поиска. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева в декларация от името на парламентарната група след декларацията на ПГ на „БСП лява България“.

“За разлика от Вас не поставяме сиренца в капаните на хората, не ги лъжем и им казваме истината”, каза още Караянчева. „Очаквах наглост, но чак такава не съм очаквала. Когато имаш излишък над 3 млрд. лв. и не го пазиш, за да раздаваш на този и на онзи тайно под масата, когато ти е къса паметта, трябва малко да замълчиш“, заяви тя. „Да се върнем ли във времето на Орешарски, когато оставихте 4% дефицит. Трябва да се припомня всичко“, коментира Цвета Караянчева.

Според нея от БСП са направили така, че по времето на тройната коалиция за 2 месеца са били изхарчени 4 млрд. лв. излишък. „Сега правителството има 1,5 млрд. лв. излишък благодарение на работата на приходните агенции“, подчерта зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ. „Никога правителството на ГЕРБ не е деляло общините на „наши“ и „ваши“, всяка една община е получавала толкова, колкото поиска, защото тези средства трябва да бъдат обърнати към хората“, посочи тя, цитирана от “Фокус”.

Относно санирането Цвета Караянчева коментира, че от БСП са лъгали хората, че ако подпишат документите, ще им откраднат апартаментите. „Всичко направено до момента е за доброто на хората“, заяви тя. „Над 80 хил. човека работят в санирането, много от семействата в момента се възползват от това саниране. Оправи се не само външният вид на кварталите, но и сметките за ток“, поясни Цвета Караянчева. Тя се обърна към БСП и посочи, че заплахите, които се опитват по всяко едно време да отправят към хората, няма да минат. „Търсите причина, за да се направите на интересни“, коментира тя.

„Нека да дойдат изборите. Радвам се, че остават 2 седмици до приключване на работата на това Народно събрание, защото не знам какви лъжи още ще се изкажат от парламентарната трибуна. Нека да отидем на терен, да кажем истината на хората, да бъдем по-смирени, да си признаем и грешките и когато дойде времето за избори, българските граждани ще изберат“, каза още Цвета Караянчева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тази Цвета колкото пъти я видя на телевизора как се пени, ръкомаха, заканва се, винаги се сещам за думите на Кобилкина: “Нeдoeбaна жена е като терорист сАс бомба вАв рАката – всеки момент може гръмне!!!!!” Абе ГЕРБ, намерете и някой с по-здрав xyй да я опъва, бе!!!!!

Отговорете