Цвета Караянчева поздрави санданчани с празника на града

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в тържественото отбелязване на празника на град Сандански. На центъра в града бе направена тържествена заря проверка, ритуал, който впечатли местните хора.

„Днес Сандански е не само един от най-големите и предпочитани балнеоложки центрове на Балканите, но и град със съхранени традиции и богата култура, заяви председателят на парламента по време на тържествената заря-проверка на пл. „България”. Цвета Караянчева посочи, че красотата на този живописен край е била оценена още от траките, римляните и древните българи. Тук по неповторим начин се съчетават история и природа, планина и котловина, чист въздух и лечебни извори, добави тя.

Най-ценният капитал на Сандански са местните хора с тяхното трудолюбие, предприемчивост и инициативност, подчерта председателят на Народното събрание. Именно това е залогът за бъдещето на града, това е неизчерпаемият ресурс за неговото стопанско развитие и благополучие, допълни Цвета Караянчева.

Празникът на град Сандански, който традиционно се отбелязва на Светъл Четвъртък започна още сутринта с молитва за здраве и празничен водосвет, отслужен от Неврокопски Митрополит Серафим на Манастир „Св. Св. Козма и Дамян“. Там всяка година стотици санданчани и гости на град Сандански се молят за здраве пред иконата на Света Богородица .

Празничният ден продължи с пъстро и красиво шествие по главната улица „Македония“ от децата и младежите на Сандански, които по-късно взеха участие в концерта на община Сандански „Празник на детските таланти“. С много усмивки, емоция, красиви хореографии, костюми и музика и песни, децата на Сандански още веднъж показаха, че са най-голямото богатство на най-слънчевия град в България.

С емоционален поздрав, кметът на община Сандански - Кирил Котев поздрави своите съграждани и заяви, че ще продължи своите усилия в насока култура, образование, инфраструктура и спорт.

За първи път Председател на Народното събрание е част от празника на града и специален гост. В знак на добро партньорство г-жа Цвета Караянчева връчи на кмета на община Сандански – Кирил Котев плакет на Народното събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони