Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят

Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

Предстоящата среща на 26 март на тримата големи европейски лидери с президента на Турция във Варна е много важна. Политиците трябва да си говорят. В тези бурни времена, в които живеем, трябва да използваме всеки случай, за да предотвратяваме каквито й да е конфликти. Това заяви във Варна председателят на НС Цвета Караянчева. Според нея душевните граници, за които говори неотдавна Ердоган и включи в тях Кърджали, са нещо, което всеки може да почувства. Но има физически граници, уредени с международни договори, които не се нарушават. Парламентарната шефка определи като евтин политически пиар исканията на някои партии да се постави въпросът за обезщетенията за изгонените българи от Тракия на срещата на 26 март.Дневният ред и формат са съвсем други, а тази тема може да се постави в двустранни разговори между Турция и България. Винаги сме отстоявали националните интереси, ще си поискаме обезщетенията, беше категорична Караянчева.

Тя посочи, че управляващата коалиция е стабилна, нормално е между 4 различни партии в нея да има различни мнения като в едно семейство.Но подписаното коалиционно споразумение, подписано от лидерите, ще бъде отстоявано до края на мандата.

Председателят на НС беше гост на честването на 135-годишнината от създаването на варненската библиотека "П.Славейков"и 125 години от рождението на нейния първи директор Добрин Василев и беше удостоена със знака "Посланик на библиотеките" . Кметът Иван Портних обяви, че вече има разрешително за строеж на нова сграда на книгата по холандския проект,който победи в обявения международен конкурс.

Коментари

Задължително поле