Цвета Караянчева: Президентът говори като беквокал на Корнелия Нинова

Хората вече си позволяват по-дълги ваканции, което показва, че икономиката върви, заяви шефката на парламента

Есенната сесия на парламента ще бъде открита следващата седмица с разглеждане на поредното 18-о вето на президента Румен Радев - върху промените в Закона за военното разузнаване. Това съобщи във Варна председателят на Народното събрания Цвета Караянчева.

"Сесията ще е много динамична, защото началото й почти съвпада с това на предизборната кампания. Ще има засилени политически дебати. Надявам се колегите да не се увличат по черния пиар, да не бъдат толкова жлъчни и дори арогантни понякога", апелира Караянчева.

Според нея есенната сесия по традиция ще е свързана с приемането на най-важния за държавата закон за бюджета. Очаква се и дебат за промени в НК, за които обществото настоява заради случаите на тежки умишлени убийства, при които извършителите се възползват от възможността да намалят наказанията си след признаване на вина. "Очаквам колегите юристи да дадат компетентно мнение по тази тема", допълни Караянчева.

След обиколка из страната в отпускарския месец август тя сподели, че хората вече си позволяват по-дълги ваканции, което показва, че икономиката върви и покупателната способност на българина се повишава. "Същото каза преди ден при посещението си у нас и председателят на ЕК. Не знам откъде се информира президентът, дали не е само от партийната телевизия на БСП, защото говори като беквокал на Корнелия Нинова." Така Цвета Караянчева коментира поредната критика на Румен Радев, който преди дни на Шипка обяви, че управляващите са закотвили България на дъното на Европа.

"Предизборната кампания за местния вот ще е изключително изострена, но ние в ГЕРБ ще работим както досега - ще разказваме какво сме свършили и какво можем да направим занапред, което е добро за страната и за българските граждани", подчерта Караянчева. Тя уточни, че платформата и посланието на ГЕРБ за местните избори се подготвят от Изпълнителната комисия и скоро ще бъдат представени официално.

Във Варна председателят на НС бе гост на 12-ия Летен университет на Младежи ГЕРБ. Форумът събра над 250 участници от цялата страна. Караянчева обсъди с тях развитието на регионите и ролята на успешното местно самоуправление за стабилността на страната. "Правете политика със сърце. Гражданите очакват от нас решения и ние с делата си трябва да се борим за доверието им не един месец, а непрекъснато", призова младежите Цвета Караянчева.

Коментари

Задължително поле