Цвета Караянчева: С опозицията трябва да се чуваме повече

Снимка: Архив

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова опозицията да се вслушва в мнението на управляващите, които също трябва да търсят опозицията.

"Нека бъдем по-добри, нека да чуваме повече какво ни казва човекът до нас. Понякога е важно да чуем и какво мисли опозицията. Но и опозицията трябва да се вслушва в мнението на управляващите", каза Караянчева по БНТ от Велико Търново, където днес е кулминацията на честванията за 140-годишнината от приемането на Търновската конституция. Петте парламентарни групи в Народното събрание ще участват в тържественото заседание на парламента.

"Търновската конституция е една от най-напредничави за своето време. На нейните темели се основава и сегашната конституция на България", припомни Караянчева.

Председателят на парламента призна, че днес в парламента "не винаги фактите надделяват" за сметка на страстите, но основната цел на народните представители е да подобрят живота на българските граждани. В името на тази цел се налага и честата смяна на закони - "това е динамиката на времето", посочи тя.

"Не винаги фактите надделяват. Понякога страсттите надделяват. Но когато сме отговорни политици, винаги се опитваме да вземем правилните решения", посочи Цвета Караянчева.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България