Цвети загрява с български ритми в Мелбърн

Цветана Пиронкова се зарежда с български ритми за мача с Агнешка Радванска в Мелбърн, разкри самата тя в социалните мрежи. Първата ни ракета в тениса слуша парчето „Аз и ти“ на Нели Петкова, бивша вокалистка на „Ку-ку бенд“.

Пловдивчанката изглежда напълно възстановена от бактериалната инфекция, която прекрати участието й на турнира в Сидни преди седмица.

Според букмейкърите Пиронкова е аутсайдер срещу полякинята, от която има 9 загуби и 3 победи. Коефициентите за българката са 1:9, а за Радванска 1:0,2.

За последно двете се срещнаха на „Ролан Гарос“ и победата отиде на български адрес. Битката е утре по обед на централния корт на „Род Лейвър арена“.

Григор Димитров също започва участието си във вторник. Ставките го сочат за фаворит срещу представителя на домакините Кристофър О′Конъл. Залозите за българина са 1:1,01, а за съперника му - 1:10,00.

Сега Григор наистина играе на много високо ниво, впечатлен съм от промяната - заяви шведската легенда Матс Виландер. - Готов е да стигне дори до върха!“

 

 

Фаворитите с трудни победи

Световният №1 Анди Мъри и Стан Вавринка започнаха с трудни победи на Откритото първенство на Австралия по тенис. Швейцарецът, който е шампион в Мелбърн от 2014 г., дори бе на крачка от отпадане, след като изоставаше с 3:4 гейма в решителния пети сет и 15:40 за словашкия му съперник Мартин Клижан. Все пак Вавринка удържа фронта и намери сили за обрат в продължилата 3,26 часа битка - 4:6, 6:4, 7:5, 4:6, 6:4.

Почти толкова дълга бе и битката на Мъри с Или Марченко (Украйна) - 7:5, 7:6, 6:2. Решаваща за шотландеца бе неговата прецизност във важните моменти. Големия Анди пет пъти е играл на финал в Мелбърн, но никога не е печелил титлата.

Силно стартира носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер. Швейцарецът се върна на корта след 6-месечно отсъствие, в което лекуваше травма. На моменти видимо му трябваше време да свикне с игровата обстановка срещу квалификанта Юрген Мелцер (Австрия), но сервисът на Роджър работеше безотказно - 7:5, 3:6, 6:2, 6:2. В следващия кръг Маестрото излиза отново срещу друг квалификант - Ноа Рубин (САЩ), юношески шампион от „Уимбълдън“ през 2014 г.

Формата ми не е никак лоша; дори и да бях загубил, щеше да бъде добър мач - заяви Федерер. - Важно е, че отново съм в игра. А докато се възстановявах, си стоях вкъщи и тичах след децата.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт