Цветно представяне на „Геният: Пикасо“

На тематично предпремиерно събитие в „Квадрат 500“ бе представен първи епизод на амбициозната продукция на National Geographic – „Геният: Пикасо“. В нея Антонио Бандерас се превъплъщава в един от най-иконичните творци на XX-и век.

Специални гости на събитието бяха представители на културния отдел на Посолството на Кралство Испания в България – Хосе Андрес Сантос Еран и Ариел Илиефф, както и екип на Националната галерия, начело с директор г-жа Слава Иванова, която приветства гостите със завладяващи спомени и истории, както за изложбата на Пикасо в Двореца, така и за Антонио Бандерас и посещенията му в България.

Гостите на събитието видяха живите произведения на награждаваната бодиарт художничка Мишел Вълчева, вдъхновени от произведенията на Пикасо. Един от моделите бе специално изрисуван пред очите на присъстващите.

Втори сезон на номинирания за „Еми“, „Златен глобус“ и за „Наградата на гилдията на киноактьорите“ сериал, – „Геният: Пикасо“, изследва отдадеността на испанския емигрант към творчеството, приноса му към съвременното изкуство и бурния му личен живот. Сериалът на National Geographic ще се излъчи премиерно на 22.04. от 21:55 часа с двоен епизод по National Geographic и FOX, а останалите серии ще се излъчват всяка неделя от 21:55 часа по National Geographic.

Малко художници могат да се похвалят с пораждащата възхищение творческа плодовитост на Пабло Пикасо. Той е сред най-влиятелните и възхвалявани художници на XX-и век, а кариерата му обхваща над 80 години от живота му, който продължава 91 години. През това време той създава около 50 хиляди творби. Пламенната му натура и неизчерпаем творчески импулс са неразривно свързани с личния му живот, който е изпълнен с бурни бракове, безброй афери и непрестанно менящи се политически и лични възгледи. Пикасо постоянно се преоткрива и винаги се стреми да е новатор и да разшири пределите на артистичното изразяване. Това му носи и международно признание на творчески гений.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали