22 млн. евро заем за 4 нови станции

Петролът поевтиня с още 5% само за ден

На 84 площадки в София учат децата на безопасност на движението Фандъкова: Повдигнахме над 330 и осветихме 200 пешеходни пътеки

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Загубите в системата са над 60% До 2025 г. са осигурени 800 млн. лв. за водния сектор в най-големия град

Отказахме офертата за изтребители Ф-18 Остават Ф-16, “Грипен” и “Еврофайтър”

Патриотите си тръгнаха от МС, без да обявят решение Очаква се утре сутрин Валери Симеонов да направи изявление

До 5000 лв. за далечни роднини

Меган Маркъл – бременна и сияйна на благотворително събитие

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 21 ноември 2018

Груевски във фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Белият дом загуби битка със Си Ен Ен Върна акредитация на журналист

Лекарският съюз иска отпадането на вторичния профилактичен преглед Пациентите масово не се явяват на него и парите оставали неусвоени

Председателят на ВКС е нарушил установения ред на държавното управление

Замесиха „Берое“ в уреден мач

Над 460 км второ и третокласни пътища ще бъдат обновени с пари от ОПРР

Цветозар Томов: Участието на Гьокче в предизборен клип на ДОСТ е нарушение на добрите нрави

Централната избирателна комисия има право да се самосезира по казуса с участието на турския посланик у нас Сюлейман Гьокче в предизборен клип на ДОСТ, заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов по Bulgaria ON AIR. Вчера Съветът за електронни медии (СЕМ) се самосезира във връзка с клипа и обяви, че ще сезира Централната избирателна комисия.

Томов обясни, че няма конкретна норма в Изборния кодекс, която забранява подобно участие, но то е нарушение на добрите нрави.

„Личното ми мнение е, че участието на представители на чужда държава в наша предизборна кампания определено е нарушение на добрите нрави. Има норма, която дава право на ЦИК, когато смята, че се нарушават добрите нрави, да налага санкции“, каза говорителят на ЦИК и напомни, че това не е прецедент.

От думите му стана ясно още, че комисията не се е произнесла с решение, а ЦИК непрекъснато бива сезирана от СЕМ по време на предизборна кампания.

Цветозар Томов напомни, че изтича срокът за подаване на заявления от хората, които имат проблем с придвижването. Необходими са поне 10 заявления, за да бъде открита специална секция в техния район.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.