“Пирин” прекъсна серията от загуби

Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Юнкер: Македония е на прав път, може да получи препоръка от ЕК до няколко месеца

Депутатът Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП-Благоевград

Обилни снеговалежи и силен вятър тази нощ и утре, червен код в областите Смолян и Кърджали

От Българска банка за развитие обявиха, че нямат участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Нови боеве са избухнали Източна Гута

Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

19-годишно момиче е загинало при катастрофа в района на Драгичево

Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Гайди, заря и регата за 3 март във Варна

БСП ще пита чешкия премиер и ЕК за сделката с ЧЕЗ

Цели общини останаха без ток заради студа и снега

Сериозна е ситуацията с прекъсване на тока в област Варна. Областният управител Стоян Пасев съобщи, че без ток са общините Девня и Суворово, а в Дългопол всички 12 населени места са без ток, само централната община има ток.

776 населени места по последни данни са без ток, като най-голям брой са в община Търговище – 197, следвана от община Добрич – 146 и Силистра – 103, информира министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

В Добричка област, община Крушари е без ток и без вода, голяма част от градовете Добрич и Тервел също са без ток, делата Сливенци и Черна са без ток и вода. От Областния съвет за сигурност съобщиха, че вероятно и други общини в областта са без ток и вода, но информация от тях все още не е получена.

Селата Царев брод, Макак, Мътница и Велино са без електричество в момента, съобщи Красимир Косев от община Шумен.

Населени места без ток има и в област Силистра. Без електричество е и сградата на Областното пътно управление, от където се координират действията на почистващата техника.

Най-големи проблеми с електропреносната мрежа дружеството ЧЕЗ е срещнало в област Благоевград, но всички са отстранени и електрозахранването е възстановено във всички населени места. Това каза по БНР директорът на „Експлоатация и поддръжка“ в ЧЕЗ Васил Василев.

“Все още няма захранване на територията на община Бобошево. Работят екипите, изпратени са и допълнителни. Надявам се в рамките на около 2-3 часа да бъде възстановено захранването на всички населени места от община Бобошево. Все още има населени места без захранване на териториите на област Перник и област Кюстендил, но те  не са много на брой. И там имаме достатъчно екипи, за да възстановим захранването в рамките на няколко часа.

За територията на гр. София нямаме абсолютно никакви проблеми. Тежките атмосферни  условия се изместват на северозапад и вече имаме населени места на териториите на област Враца, област Монтана и област Плевен без електрозахранване.

В общините, които са без електрозахранване сме вдигнали всички екипи. Сега ще пренасочим и допълнителни екипи от съседни населени места, в които нямаме проблеми.

Към настоящия момент, нямаме проблеми от претоварване на мрежата. Всички проблеми са следствие на тежките метеорологични условия”.

От Дупнишко съобщиха за спиране на електроподаването през нощта, в с.Дяково били без ток няколко часа, но след това е възстановено. Кметът на Кюстендил Петър Паунов заяви, че към 7:30 сутрината само две малки населени места в областта имат проблеми с електрозахранването – Лисец и Дъждевица. Пътищата се обработват с ефикасни препарати, гарантира той.

На територията, обслужвана от EVN ситуацията остава усложнена, със снегонавявания и тежък сняг в някои части. Проблем с електроснабдяването има предимно в малките села и в Родопите.  “Няма големи населени места, които да са засегнати от аварии с електрозахранването. По-голяма част от изключванията са в малки села в планинските части. Предприели сме организационна дейност относно отстраняване на авариите и максимално бързо възстановяване на електрозахранването по региони”, каза Крум Косев от EVN- България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.