Цели родове се събраха за празника на Дебелец

Празникът на град Дебелец, който се провежда ежегодно в началото на август, събра стотици жители и гости на площада в градчето. По този повод в града се срещнаха роднини от близо и далеч. Чуваше се чуждестранна реч. И тази година Дебелец организира впечатляваща програма-множество разнообразни забавления за малки и големи. Семеен спортен празник, риболовен турнир, хоротеки на открито. Програма с много настроение, букет от пъстри емоции, за всяка възраст и всеки вкус. Домакините зарадваха публиката с изпълнения на млади таланти от АРТ Център Бест Сингърс, Хорова формация „Мъдрост“ при Клуба на пенсионера в град Дебелец и Центъра за работа с деца и младежи в градчето. На сцената  звучаха незабравими естрадни хитове и български народни песни. Извиха се дълги и кръшни хора, на които се хвана мало и голямо.

Голямата изненада  бе огненото шоу на Дуо BarbroniTe. Младите артисти, завладели сърцата на малки и големи у нас и извън граница, гостуваха на Дебелец. Те впечатлиха зрителите и  със своето съвременно цирково шоу . Вечерта приключи с  празнични илюминации и дискотека на открито.

На празника присъстваха зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев , общински съветници. Поздравителни адреси бяха получени от народните представители от ПГ на ГЕРБ и „БСП за България“ в 44-то НС на Р България.

Кметът на града Снежана Първанова поздрави своите съграждани и гостите по повод празника. По думите й, денят е повод да изявим най-доброто от себе си и отворим сърцата си за позитивното, което ще ни обедини и направи по-силни. „Вярвам, че с достойнство и мъдрост ще пазим традициите и заедно, не само на празник, но и с ежедневните си дела, ще градим авторитета на града, като го превърнем в най-доброто място за нашите деца“, каза Първанова.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Петър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони