22-годишен преби до безсъзнание момичето, с което живее

Няма основания за грипна ваканция във Велико Търново

Георги Гатев остава без достъп до секретна информация

Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

33 души са арестувани в Италия по подозрения, че са членове на китайската мафия

Съвети за отлична зимна ваканция в Пампорово Изберете хотел с добра локация, СПА и вкусна храна

Полша: Очакваме по-силно присъствие на американски войски в страната

Ски карти по левче в Боровец и Банско Намалението е за децата по повод деня на снега

Откриха мъртъв български таксиметров шофьор в Англия Йордан Борисов е получавал писма от местните власти, че може да му бъде отнето разрешителното

Прокуратурата внесе протест срещу предсрочното освобождаване на Васил Маникатов

Прокуратурата иска затвор за смърт с един удар

Линейка, автобус и коли са аварирали по пътища в Добричко

Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Цената на държавните безобразия

Бизнесмен осъди прокуратурата за незаконно обвинение и чака сега 21 000 лeва обезщетение.

От кого точно ще си ги вземе? От Цацаров? Не. Всяка година обвинителите дължат от 3 до 5 милиона лева на граждани по закона за отговорността на държавата. И милионер да е шефът им, ще стане просяк. От правосъдния министър ли? Ами. От лъвовете пред Съдебната палата? Абсурд. Както винаги, ние ще плащаме за щуротиите на магистратите и полицаите – аз, вие, съседите ни, родителите и децата ни – така, както плащаме от години насам за всичките държавни безобразия, от които българите основателно се жалват пред евросъда.

А не може ли всеки калпав деец на правосъдието и администрацията у нас сам да си плаща за мързела и користта?

Може – казва Венецианската комисия – стига депутатите да създадат процедура, по която национален съд да установява персонална вина. Казва го още от пролетта. Но мина лятото и есента, иде зима, а нашите тъй наречени законодатели не го правят – какво ли не измислят, само не и това. Защо така? Дали защото сред тях има такива, заради чиято деятелност България до 7 пъти е осъждана в Страсбург? А също и такива, заради чиито тъпотии тепърва потърпевши ще завеждат дела?

Питаме само. Разбира се, че отговор не чакаме.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Безобразие е отстраняването на Ирина Бокова от надпреварата за генерален секретар на ООН. Вместо нея на мястото се намърда човек, който не отговаря на минималните изиквания и сега ще му се наложи да смени пола си и националността си, примерно да поиска българско гражданство. Но никакви компромиси по този въпрос.

  2. И какво от това като на Кристалина името и съдържало Сталин. Все едно името на Бокова не е копи пейст от имато на нашия премиер или името на Барека не се съдържа в името на американския президент. Хората носят името на своите кумири. Представям си след 20 години колко момичета ще носят фамилията на Владимир Владимирович в малкото си име.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.