Ценко Чоков загуби вота за кмет на Бяла Слатина, жена му - на балотаж в Галиче

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Подсъдимият бивш кмет на врачанското село Галиче, Ценко Чоков, не успя да се пребори за кметското място в общинския център - Бяла Слатина. Чоков, който е кандидат на Местна коалиция НОВОТО ВРЕМЕ, остана втори 19.24% при 100% преброени протоколи от ОИК. Още на първи тур кметското място спечели кандидатът на ГЕРБ Иво Цветков с 63.85%.

Съпругата на Чоков, Цветелина Нелова, обаче има теоретичен шанс да стана кметица на Галиче, тъй като избирателите я пратиха на балотаж с кандидата на ГЕРБ Страхил Стоянов. Разликата по между им е само 30 гласа - Нелова има 379, а Стоянов - 408.

През 2018 година Чоков беше осъден на четири години и половина затвор за участие в организирана престъпна група за рекет, лихварство и принуда, което доведе до прекратяването на мандата му. На 5 февруари тази година стана ясно, че бившият кмет на Галиче е обвинен и за фалшиви документи. Съдът го пусна под "домашен арест" по здравословни причини.

"Аз съм откъснат от цялата реалност над три години и половина. Водещите телевизии доста помии изляха по мой адрес, изградиха ми образ на злодей, няма как да имам резултат", оплака се в първия си коментар след изборите вчера Чоков.

Коментари

Задължително поле