Ценко Чоков отново e под домашен арест

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Бившият кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков отново беше пуснат под домашен арест, съобщава Traffic news. Мярката му важи докато трае делото, заведено срещу него в Специализирания наказателен съд.

Подсъдимият обаче остава на разположение на съда в София и ще чака поредното заседание в столичния си апартамент в Студентски град.

Влошилото се здравословно състояние на Чоков e билo сред мотивите на съдиите да наложат на Чоков по-леката мярка за неотклонение.

Бившият кмет страдал от диабет, полиневропатия, остра язва, дискова болест и урологично заболяване. Чоков претърпял наскоро и операция, а му предстояли и други.

Той беше под домашен арест и до средата на декември, когато Апелативният спецсъд го върна зад решетките. Причина за решението на магистратите стана това, че той наруши мярката си "домашен арест", като поиска разрешение да отиде на зъболекар, а в същото време бе изловен в заведение в столичния квартал "Драгалевци".

За това се разбра от снимка как той похапва, която беше разпространена в медиите. Тогава Чоков обясни, че след зъболекаря му паднала кръвната захар и седнал за малко в ресторанта, за да сложи нещо сладко в уста.

Съдиите обаче не приеха това обяснения, въпреки че тогава той дойде в съда, подпирайки се на патерици.

Коментари

Задължително поле