Централният парк на Велинград става пазар, поставят 22 павилиона

Централният парк на Велинград става пазар, на който ще бъдат поставени 22 павилиона в различни размери заради предстоящия ремонт на улиците в центъра на СПА столицата на Балканите и площад „Николай Гяуров”. Предложената от екипа на кмета д-р Костадин Коев схема за разполагането на временните търговски обекти бе гласувана единодушно от старейшините в местния парламент, след като преди това бе одобрена и от Експертния съвет по устройство на територията.

Централният парк на Велинград става пазар, поставят 22 павилиона

Схемата е съобразена с всички желания на търговците наематели и с достъпа до вода, канализация и електроенергия. От ръководството на Народно читалище “Отец Паисий-1983” предложиха част от павилионите да бъдат поставени в неговия парцел срещу наем, но това може да стане само след получаване на разрешително от НИНКН (Националния институт за недвижимо културно наследство), тъй като сградата е паметник на културата. Ако такова разрешение бъде дадено, броят на павилионите може да надхвърли 30.

Намерението на Община Велинград е всички павилиони да имат еднаква визия - дървени къщички, каквито бяха поставени на площада по време на Коледния базар през декември 2016 г. Собствениците на метални павилиони, които сега са наематели на петна на площада, ще трябва да се разделят с тях. Общината все още обмисля дали да изгради бъдещите дървени къщички за своя сметка и да ги отдава под наем, тъй като в противен случай трудно ще има еднакви по външен вид търговски обекти. Ще се търси и мнението на наемателите и ако се стигне до консенсус с тях, изработката на къщичките да е грижа на една определена фирма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони