Центърът за градска мобилност: Интервалът между влаковете по линиите на метрото ще бъде намален

В пиковите часове интервалът между влаковете по линиите на метрото ще бъде намален, каза директорът на Центъра за градска мобилност Християн Петров по време на представянето на нови 5 трамвая, които ще се движат по линия №1, предаде „Фокус“.

„Става въпрос за пиковите моменти, когато е най-натоварено и всички ние използваме градския транспорт. Това е сутрин, когато отиваме на работа и вечер, когато се прибираме“, уточни той.

„Идеята е, както за метрото, така и за други линии, които виждаме, че са натоварени наистина да осигурим най-добрата услуга за гражданите“, коментира Християн Петров.

„Същевременно тя трябва да бъде съобразена с икономическите възможности на ЦГМ и на цялата система в градския транспорт“, допълни директорът на ЦГМ.

„Нашата мисия е да следим натоварването на всяка една от линиите и да осигурим възможно най-добра транспортна услуга за гражданите“, заяви той.

„Всеки ден следим през системата за GPS и за наблюдение какво се случва и се опитваме да осигурим транспорт, там където е нужен в най-доброто качество, да е удобен на хората да вършат задълженията си в работно време“, каза още Християн Петров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони