Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Център за подкрепа на хора с увреждания ще бъде изграден във Велико Търново

Център за подкрепа на хора с увреждания ще бъде изграден във Велико Търново. Инвестицията ще е в размер на 1 милион лева, а средствата ще бъдат отпуснати от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Това стана ясно при посещението на заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, която съобщи добрата новина на кмета Даниел Панов и на работещите в центрове за социални услуги. В бъдещия център ще бъдат предлагани пилотната услуга „Заместваща грижа“, различни видове мобилна подкрепа, ще бъдат оформени и ателиета.

Даниел Панов, Зорница Русинова и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова се срещнаха със служители и социални работници в социални услуги в града, с които разговаряха по актуални теми. В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания те обсъдиха трудностите, пред които служителите са изправени в ежедневната си работа, желанието им да преминават обучения и да израстват в професията. Работещите в сферата отчитат като най-голям проблем дефицита на рехабилитатори и логопеди. Разговорите обхванаха въпроси, свързани с повишението на заплатите на социалните работници, както и промените, които са планирани със Закона за социалните услуги.

Вчера във Велико Търново бе представена процедурата „Социално включване в общността“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. С проекти могат да кандидатстват неправителствени организации, които са доставчици на социални услуги. Бенефициентите ще изграждат иновативни и интегрирани социални услуги. По този начин ще може да бъде намерено решение на проблеми на определени групи хора, ще бъдат развити услуги, които до момента не са покрити от държавно делегираните дейности. Част от мерките по процедурата са свързани с включването в заетост на хора, които се грижат за близките си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.