Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Център за превенция, творчество и спорт заработи в Елена

В навечерието на празника на българската полиция в Елена бе открит Център за превенция, творчество и спорт. Кметът инж. Дилян Млъзев, директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов и главен инспектор Николай Александров от Регионална дирекция ПБЗН прерязаха лентата на новата придобивка.

Тържеството събра в залата на новия Общностен център в града много деца и представители на тези институции и дарителско сдружение „Свети Иван Рилски“, които преди седмица подписаха споразумение за партньорство.

При откриването кметът Млъзев каза, че идеята за създаване на центъра за превенция, творчество и спорт е отдавна, а необходимостта от него назря още повече с успешното провеждане и резултатите от първата лятна детска академия в общината. Приоритет в съвместната работа ще бъде да се научат младите хора на поведение и общуване, да формират гражданска позиция, да уважават институциите, които пък ще им помагат да се ориентират и предпазят от заплахи, опасности и рискове в съвременния свят.
Центърът ще работи с деца и младежи на възраст от 8 до 18 години. В него те ще преминават практически и теоретически обучения за действия при пожари, аварии и бедствия, безопасно движение по пътя, оказване на първа помощ, здравословен начин на живот. За дейностите на центъра общината предоставя две помещения в Общностния център. С участието на полицаи и пожарникари от Елена те са оборудвани с макети и указателни пана и други нагледни материали. Мястото е избрано неслучайно. Изграден по европейски проект, Общностният център предоставя чудесни възможности не само за обучение, но и за развитие на творческите заложби на младите хора, за общуване и обмяна на опит с връстници, включени в други форми за пълноценно оползотворяване на свободното им време.

За бъдещата си дейност Центърът за превенция, творчество и спорт получи подаръци от Съюза на пивоварите, дарителско сдружение „Свети Иван Рилски“ и община Павликени. Кметът инж. Дилян Млъзев пък бе награден с почетен плакет на Народния военен университет във В.Търново за подкрепата и доброто партньорство на общината. Наградата връчи зам.-ректорът на университета полк.доц. Веселин Мадански, който е и зам.-управител на дарителското сдружение. Двете институции съвместно със Съюза на пивоварите работят по доброволчески проект за оцеляване на децата в природата, към който се присъединява и община Елена.

Тържественото закриване завърши с богата концертна програма на детски танцови състави и с демонстрации по залавяне на престъпна група и укриване на наркотици.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете