На 19 януари 2019 да почерпят

Ивайло Калфин: Стратегическите решения в България се взимат само отвън или под чужд натиск

Експерт: Брекзит без споразумение няма да се отрази съществено у нас

Милиони пароли изтекоха в мрежата – вижте дали сте засегнати

Анкара заяви, че ще защитава „турското малцинство“ в Западна Тракия

ЕК призова Лондон да проведе евровот Найджъл Фарадж вече готви предизборна кампания

Макрон проведе втора среща от дебата за „жълтите жилетки“

Никълъс Холт ще играе Толкин в биографичния филм за писателя

Тръмп прие пратеника на Пхенян

10 години затвор за турски съдия с награда за човешки права от Европарламента

Китай предложил да увеличи внoса от САЩ до обем от 1 трлн. долара

Откриха труп на възрастна жена във Враца

Сириец държал мрежа за плащания на терористи у нас (обзор) 43-ма арестувани за участие в древната система за парични трансфери “хавала”

Берлускони се кандидатира за ЕП

Една трета от работещите у нас получават месечни бонуси

Център за трансгранични правни изследвания създават ВТУ и Белгородският университет

На официално посещение във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ е делегация от Белгородския държавен национален изследователски университет, водена от неговия ректор проф. Олег Николаевич Полухин. В делегацията са включени деканът на Юридическия факултет на Белгородския университет проф. Евгений Тонков, проф. Елена Сафронова, преподавател в същия факултет, както и трима студенти, вокални изпълнители.

Двата университета имат успешен договор за сътрудничество, който предвижда обмен на студенти и преподаватели, участия в международни прояви и съвместни проекти. И в момента четирима студенти от Юридическия факултет на Белгородския университет са на обучение във Великотърновския университет.

В програмата на гостите бе предвидена работна среща на ректорите проф. д-р Христо Бонджолов и проф. Олег Николаевич Полухин, на която беше обсъдено бъдещото сътрудничество, подписване на документи по Еразъм +, както и споразумение за създаване на Център за трансгранични правни изследвания.

В зала „Европа“ се проведе кръгла маса, посветена на 140-годишнината от Освобождението на България от османско владичество и приемане на Търновската конституция, в която участие вземат представителите на Белгородския университет и близо 30 преподаватели и докторанти от Юридическия и Историческия факултет на Великотърновския университет.

Приветствия и доклади изнесоха ректорите на двата университета и деканите на Юридическите факултети. Студентите, които са включени в официалната делегация, представиха концерт от популярни руски народни песни и романси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.