Християн Гущеров е освободен от ареста тази нощ

15 организации настояват за среща с премиера за Банско

Лиляна Павлова: България отчита над 600% ръст на приходите и инвестициите в сектора на цифровите технологии

Шофьорка блъсна пешеходка в Търново

Извадиха 8 младежи от снежен капан на пътя Бузлуджа – Шипка

Театърът в Търново купи автомобили с осигурени 29 000 лева от държавата Автопаркът е подновен с два микробуса и камион

Издирват злосторник, нарязал гумите на кола в Търново

Взривиха златарско ателие в центъра на Бургас

Глобиха 3 000 лв. фирма след откъсната ръка

„Труд“ пристигна отвъд Южния полярен кръг

Емил Димитров-Ревизоро: Ще разсекретим всичко около доклада за БАЦИС

АПИ: Над 900 машини обработват пътните настилки в страната

Сменят 30-годишна апаратура в шуменската болница

Московски: След анализите на Световната банка и ЕБВР процедурата за концесията на летище София ще бъде рестартирана

Петима пострадали при катастрофа между микробус и трамвай в София

Цецка Цачева във Велико Търново: Високо ценя ролята на образованието за развитието на обществото

Високо ценя ролята на образованието за развитието на обществото. Аз съм от учителско семейство – моята майка, сестра и етърва са учители. От малка съм възпитана в среда на уважение към труда на учителите. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на работна среща с директори на училища и детски градини, преподаватели от Великотърновския университет и от Национален военен университет „Васил Левски“ (НВУ), която се проведе във Велико Търново.

Цачева обясни пред представителите на образователната система във Велико Търново, че е имала възможност да контактува лично с видния израелски държавник и политик Шимон Перес, който е формулирал една важно за нея послание.

„Перес ми каза, че по-малките държави и народи могат да имат своя голям дял в човешката съкровищница, ако заложат на триадата образование, наука и бизнес. Със Закона за училищното и предучилищното образование ние се постарахме да обвържем ангажимента на правителството на Бойко Борисов за реформа на образователната система още от най-ранната форма на обучение на децата. Като президент ще подкрепям всички иновативни решения в образованието, за да може инвестициите, които правим в обучението, да се върнат през бизнеса в обществото. Това е сложен и дълъг процес, но вярвам, че заедно ще успеем“, каза Цецка Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент пое ангажимент, макар държавният глава по Конституция да няма пряко задължение по темата, да настоява пред институциите, свързани с образованието, за всичко, което би било полезно на образователната система и на преподавателите. „Преследвам упорито целите, в които вярвам. Ще положа всички усилия институциите винаги да са обърнати към проблемите на сектор „Образование“, обясни Цачева.

Според Цецка Цачева университетите са добри места за провеждане на научни изследвания и това трябва да се насърчава от държавата. „В момента бизнесът страда от липса на квалифицирана работна ръка, но съм уверена, че вече постигаме добри резултати, обвързвайки образованието с практиката“, каза още Цачева.

От своя страна, представителите на образователната система във Велико Търново, определиха срещата си с кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева като много полезна. „За нас това, че г-жа Цачева се среща първо с нас в област Велико Търново е символ за скъсяването на дистанцията между нас и институциите. Пожелаваме й успешен мандат като президент на България и сме уверени, че тя ще защитава интересите на учителите и на образованието“, казаха те.

Преподаватели от НВУ поканиха Цецка Цачева да изнесе лекция в качеството си на президент. Те изразиха увереност, че Цачева ще бъде добър главнокомандващ. „От мен се очаква не да водя флотилия, а да взимам добри политически решения“, обясни кандидатът на ГЕРБ за президент.

223 милиона лева повече ще бъдат заделени за българското образование през следващата година благодарение на успешната работа на правителството на Бойко Борисов и повечето приходи, които са събрани от борбата с контрабандата и сивата икономика. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с директори на училища, директори на детски градини и преподаватели от Великотърновския университет и НВУ в град Велико търново.

„Всички помните как правителството отпусна 1,5 млн. лева за Великотърновския унивесритет. Отпускаме и много други средства за българските университети, училища и детски градини. Всичко това е възможно само когато в страната има политическа стабилност, работещо правителство и диалог между институциите. Ето защо е нужно да изберем Цецка Цачева за президент и да гарантираме стабилността в държавата и занапред”, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов подчерта, че образованието винаги е било водещ приоритет за всички български семейства и държавата ще продължи да се грижи приоритетно за този сектор, защото в ГЕРБ сме убедени, че квалификацията на младите е най-важното условие за разкриването на нови работни места, насърчаването на инвестициите и за възможността българските граждани да получават справедливи доходи.

Цветанов благодари на една от най-влиятелните жени в Европейския парламент Мария Габриел и на най-младата жена евродепутат Ева Паунова за техния ангажимент и подкрепа за българското образование, за насърчаването на развитието на новите технологии и за работата им за свързване на потребностите на бизнеса с образованието. Цветан Цветанов благодари и за подкрепата на кмета на Велико Търново Даниел Панов, който винаги е работил в синхрон с всички образователни институции в областта и за това, че винаги е бил връзката между тях и държавните институции.

„Заради тази стабилност, работещите кметове и работещите институции е важно да продължим стабилността в България като изберем Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на Република България”, посочи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.