Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Цецка Цачева във Велико Търново: Няма да позволя България да бъде отклонена от европейския път на развитие

Цецка Цачева Във Велико Търново. Снимки ГЕРБ

Членството ни в Европейския съюз и НАТО е безалтернативно. Аз ще бъда гарант за това. Няма да позволя да отклонят страната ни от единствения разумен път на развитие – европейският. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ във Велико Търново. Тя подчерта, че страната ни се нуждае от балансирана и активна външна политика, основана върху националния интерес на България. „В момента България е фактор на стабилност в региона и в Европа и това се признава от нашите европейски партньори. Усилията, които полагат правителството на Бойко Борисов, българският парламент и институциите в страната ни са в интерес не само на всеки български гражданин, но и на всеки европеец. Тези сигурност и стабилност трябва да бъдат запазени“, подчерта Цачева, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.

Според кандидата на ГЕРБ за президент демокрация има само в онази държава, в която институциите са открити и достъпни, когато работят в интерес на гражданите. Тя посочи, че като президент, тя ще продължи да работи както с Народното събрание, така и с другите държавни институции. „Истинският дебат водим лице в лице с гражданите в България, за чийто интерес сме работили и на досегашните си постове. Преди да бъда държавник и политик, аз съм преди всичко юрист – за мен справедливостта и върховенството на закона са понятия, в които дълбоко вярвам. Ще настоявам за справедлив и работещ български съд“, обясни Цецка Цачева.

„Само когато сме единни, ще постигнем просперитета на България. Разчитам на подкрепата ви, на всеки обективен български гражданин, който знае, че и до момента сме работили в интерес на всички хора“, каза още Цачева пред жителите на Велико Търново.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов бе категоричен, че Цецка Цачева ще бъде следващият президент на България. „Предстои ни тежка и отговорна задача. Трябва да направим така, че да дадем допълнителна стабилност на българското общество – това ще бъде гарантирано от победата на Цецка Цачева и Пламен Манушев на 6-ти ноември“, подчерта той.

Според зам.-председателя на ГЕРБ партията заслужава доверието на всички български граждани, дори само заради факта, че премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов са обявили, че приходите в страната са повече, а дефицитът по-малък. „Благодарение на стабилното управление, правителството ще отпусне 223 милиона повече за образование и 1 милиард всяка година за най-добрата социална политика – безвъзмездното саниране на многофамилни жилищни сгради. „Ето – затова си заслужава да подкрепим Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България“, категоричен бе Цветанов.

Цветанов посочи още, че ГЕРБ иска да противодейства на популизма. „Предвидили сме над 200 срещи в 200 населени места. Когато сме в областния център, обикаляме максимален брой български общини, за да отправим тези послания, които могат да обединят нацията. За разлика от нас, нашите политически опоненти участват в кампанията агресивно и с обидни квалификации. Цецка Цачева и Пламен Манушев ще бъдат обединители на нацията. В нашата кампания ще чувате само позитивни послания“, обясни Цветан Цветанов.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев призова за почит към героизма на българските войни от 18-ти Етърски полк в Сливен. „22-ма ваши съграждани са оставили костите на Каймакчалан. Поклон пред героизма на славните герои на България през 1912 и 1916 година“, заяви вицеадмирал Манушев.

„Изборът на 6-ти ноември е важен, защото нямаме време за губене. Не можем да спрем европейското си развитие, дължим го на всички български граждани. България може да бъде силна, само когато е единна. Цецка Цачева знае как да балансира, как да потушава конфликти и кризи. България трябва да бъде стабилна. България трябва да бъде уважавана в региона, в Европа и в света. Цецка Цачева има богат международен опит. България трябва да бъде мирна. Кой по-малко от една жена желае война и напрежение? Цецка Цачева ще бъде първата жена президент на България“, категоричен бе Пламен Манушев.

По-рано през дена Цецка Цачева и Пламен Манушев, Цветан Цветанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и кметът Даниел Панов проведоха работна среща с общинските ръководители на Предприемачи ГЕРБ в област Велико Търново. На срещата присъства и областният лидер на ПГЕРБ във Велико Търново Атанас Парушев. По време на събитието бяха обсъдени възможностите за развитие на малкия и средния бизнес в областта и в страната, подобряващата се ситуация с нивата на безработицата в страната и необходимостта от създаване на квалифицирани кадри за нуждите на бизнеса.

Цецка Цачева подчерта, че е нужно всички държавни институции да подпомагат развитието на бизнеса, образованието и науката в страната. „ Като президент ще подкрепям всички иновативни решения в образованието, за да може инвестициите, които правим в обучението, да се върнат през бизнеса в обществото“, обясни Цачева. По думите й, държавата трябва да насърчава развитието на науката.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова представи възможностите за кандидатстване по европейски програми. По думите й, българският бизнес е сред най-добре представящите се в ЕС по отношение на използването на инструментите на ЕС за финансиране на малки и средни предприятия (МСП).

„Силата на ГЕРБ е в това, че сме обединени – отборът ни е изключително силен и последователен на местно, национално и европейско ниво. Разполагаме с изключително способни и квалифицирани кадри, с много добри идеи за иновации и развитие на бизнеса в България“, заяви Цветан Цветанов.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.