Приеха в болница журналиста Димитри Иванов

Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Гръцките фермери отново по пътищата, в понеделник започват мобилизации

Президентът прати бюджета в Конституционния съд Според Радев непостъпването на средства от концесията на летище София във Сребърния фонд е неприемливо

Жертвите на атентата в Страсбург вече са четири

Швеция подобри офертата си, предлага ни 10 изтребителя „Грипен“ на цената на 8

Мария Габриел: Телефонните обаждания и сърфирането в интернет са се увеличили след премахването на таксите за роуминг

Гръцката полиция задържа наркостока за над 100 млн. евро

Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Самолет C-27J „Spartan“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Министър Маринов: Длъжници сме на децата като институции и като родители

Прекъсвания на тока сринаха системата на КАТ Проблемът е отстранен

От Болница „Лозенец“ благодариха на премиера за решението му да запази статута на лечебното заведение Ще продължат да подкрепят идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница

Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до Ердоган по повод влаковата катастрофа в Турция

Радев заминава на двудневно посещение в Йордания И съпругата му ще бъде с него

Цецка Цачева е кандидат-президентът на ГЕРБ

Цецка Цачева е кандидат-президентът, който ГЕРБ издига за вота на 6 ноември, обяви премиерът Бойко Борисов. За вицепрезидент ГЕРБ издига вицеадмирал Пламен Манушев.

Госпожа Цачева е председател на парламента два мандата. Тя разбира най-много и като парламентарист, и като юрист. Тя и сега работи с всички партии и е най-подготвена. Ако сега я накарам да пилотира самолет, тя ще го направи, аргументира се Борисов. Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията, крайно време е да имаме и една майка. И действително да се погрижи майчински за този народ, а не хора с его…, обясни премиерът.

Борисов разказа, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ е разглеждала още кандидатурите на самия него, на столичния кмет Йорданка Фандъкова, на вицепремиера Томислав Дончев и на кмета на Бургас Димитър Николов.

Решението беше взето навреме, защото всички разглеждани кандидати имат своята институционална отговорност – в местната, изпълнителната и законодателната власт, обясни зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Бойко Борисов първо благодари на членовете на Изпълнителната комисия, че могат да пазят тайна.

Когато вадиш една подобна фигура, се създава вакуум. Това води до избори и харчене на държавни пари, напомни премиерът.

БСП като системна партия трябваше да извади свой партиен кандидат, смята Борисов.

Президентът Плевнелиев се опитваше да покаже, че е различен от нас, но не му се получи, каза още премиерът, говорейки за това нужно ли е президентът да се разграничава от партията, която го е излъчила. Той напомни, че в много републики парламентът избира президента или президентът назначава премиера.

По думите му държавният глава трябва да е юрист заради правомощията по налагане на вето върху законодателството и сезиране на Конституционния съд.

 

За нито едно действие на ГЕРБ не сме осъдени за АЕЦ „Белене“, заяви още Борисов. Колкото по-бързо платим, толкова по-бързо спират лихвите, напомни премиерът. За да седнем да преговаряме с Атомстройекспорт какво да правим с реакторите, трябва първо да ги платим, не можем да преговаряме за чужди реактори, обясни Борисов.

Кое уж сме диверсифицирали, като централите са наши, въглищата също, попита риторично премиерът относно американските ТЕЦ-ове.

3.7 млрд. отидоха в КТБ, но хората не го усетиха, така го направихме, че да не го усетят, посочи Борисов.

За радост банките издържаха стрес тестовете и сега можем да кажем, че имаме стабилна банкова система, каза още премиерът.

Ще планираме бюджет около и под 2% за догодина, обяви Борисов. Той изтъкна и рекордно ниското равнище на безработица.

Оградата по границата с Турция е съоръжение, което подпомага. На тази ограда, ако дойдат 20-30 хил. души, тя няма да удържи, призна Борисов. По-добре да направим зони за сигурност извън ЕС, устата ме заболя да го повтарям това из Европа и вече се съгласяват, че трябва да направят това, което казва Бойко, заяви премиерът.

Той обяви, че се планира връщане на българския военен контингент в Афганистан.

 

Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 г. в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч.

Завършила е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел.

На местните избори през 2007 г. е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ. Класира се на трето място, избрана е за общински съветник. Преди това 7 години и половина е юридически консултант на общината по времето на кметуването на Найден Зеленогорски, тогава от СДС.

На парламентарните избори през 2009 г. е водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на ГЕРБ за 15-ти многомандатен избирателен район в Плевен. Печели мажоритарния вот пред бившия министър на вътрешните работи Румен Петков, тогава от БСП.

Цачева е избрана за председател на 41-то Народно събрание на 14 юли 2009 г. и става първата жена на този пост.

На 27 октомври 2014 г. е избрана за председател на 43-ото Народно събрание.

Цецка Цачева е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Омъжена е за архитект Румен Данговски, имат син – Румен.

 

Вицеадмирал Пламен Манушев е роден на 16 април 1954 г. в Генерал Тошево.

През 1972 г. завършва в средното си образование в Математическата гимназия в гр. Толбухин. Същата година постъпва във Висшето народно военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. През 1977 г. завършва ВВМУ и постъпва в редиците на Българската армия. От 1984 до 1986 г. учи във Военноморската академия „А. А. Гречко“ в Ленинград, РСФСР, СССР, добивайки образователна степен „магистър по военно дело“. Следва (1997 – 1998) и успешно завършва Военноморския колеж в Нюпорт, Род Айлънд, САЩ (със статут на генералщабна академия).

Вицеадмирал о.р. Пламен Манушев притежава награден знак „За вярна служба под знамената“ II степен; награден знак „За вярна служба под знамената“ I степен; ловна карабина „Мазалат“; орден „За военна заслуга” I степен – връчен от президента Росен Плевнелиев за дългогодишна безупречна служба, принос за развитието и укрепването на Българската армия и заслуги към отбраната на страната (2012).

В края на 2012 г. Пламен Манушев е назначен за заместник областен управител на Област Варна.
Депутат в 42-ото и 43-ото Народно събрание от избирателен район Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Дайте и бижграфията от преди 89та… била ли е активна партийка кат плевнята?!

  2. Води ни, Партийо, води ни, БКП! С БКП напред! Мин. председател Борисов – член на БКП, досегашен президент от Герб Плевнелиев – кадър и потомствен функционер на БКП, сегашен кандидат за президент от Герб Цецка Ц. – партийна секретарка в БКП, рабфак (работнически факултет) и така всички от първите редици на Герб. А хулеха И.Бокова, че била потомствена комунистка. Вчера чух от един водещ, че бащата на Румяна Бъчварова Генчо Бъчваров, кадър на БКП, бил по-радикален от бащата на Бокова. Вече 27 години не мога да проумея наглостта на пребоядисаните комунисти, които се отричат от биографиите си до 1989 г. (като Плевнелиев и другарите от Герб) и обвиняват в комунизъм тези, които не се отрекоха като тях от левите си убеждения.

  3. Отровните змии изпълзяха и започнаха да съскат и плюят отрова!. Ида съскате ида плюете керванът си върви!!!!

  4. Хибрида между кон-жребец и магарица се нарича катър, а хибрида между унгарски артилерийски кон и костенурка се нарича цЕЦКА цАЧЕВА; затова аз ще гласувам за милиционерското БКП.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.