Цецка Цачева: Зам.-министри в служебния кабинет са от правителствата „Орешарски” и „Станишев”

Снимка: Архив

Назначаването на проф. Огнян Герджиков за служебен премиер е удачно, министрите също, но ме притеснява вторият ешалон – зам.-министрите, те са от правителствата „Орешарски” и „Станишев”. Това обяви в пред БТВ бившият председател на Народното събрание и кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

Цачева не съжалява, че е участвала в надпреварата за президентския пост въпреки загубата. Тя признава, че това е бил един протестен вот с желание за промяна, но според нея хората вече се убеждават, че отново е ставало въпрос за предизборни обещания.

Относно кампанията, в която влиза ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори тя коментира, че този път ще заложат на програма за увеличаване на доходите, което може да доведе до ръст на пенсиите и най-вече за двойно увеличаване на учителските заплати. Образованието ще бъде национален приоритет, уточни бившият председател на парламента.

Друг проблем, с който обещават да се борят е административната тежест, която мори и бизнеса, и гражданите, и поражда корупция на ниските етажи на властта.

Цачева смята, че избора на новия президент Румен Радев да лети с военен самолет „Спартан” е пиар ход. Тя смята също, че екипът му не го е подготвил за речта пред депутатите и той е очаквал пред себе си военен съвет, в който всички стоят пред него мирно, с папки и изпънати.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Do. Caceva vie ste bezsramnia kazete na naroda kavo napravihte kato chef na palamenta nisto vie nimate poniatje ot pravo samouk.

  2. Ае да ви помоля повече да не ме облъчвате с грозните мисли на един пропаднал кандидат/ка за главнокомандващ на Българската армия.
    Видя се , че живота изхвърля насила пробутваните герберски малоумницИ.

  3. Тая продължава да бъде нагла . За разлика от нея Радев може да чете рецта си , а може да говори и свободно – например при встъпването си в длъжност , освен това владее и три чужди езика . Намерила лъжкинята Цачева с кого да се мери !

  4. Поправка – Тая продължава да бъде нагла . За разлика от нея Радев може да чете реЧта си , а може да говори и свободно – например при встъпването си в длъжност , освен това владее и три чужди езика . Намерила лъжкинята Цачева с кого да се мери !

  5. Тази „баба Яга“ май не разбра, че не е любимка на българския народ. Пфуууу, нагло същество!!!! Цецке, я Оди да си пееш „Цъфнал ГЕРБ….“.

  6. Баба яга цачева пак е омърсила ефира. Ма и молим ви се, щели да увеличават доходите на хората, Ми той парцала бойко борисов обеща още в далечната 2009 година, че заплатите ще станат по 2000 лева, ама до 2017 година забогатяваха само той и крадливите му приятели. Колкото изпълни обещанието си от 2009 до 2017, толкова ще го изпълни от 2017 до 2025, демек пак ще излъже лошия матриял. Да видим колко -и-д-и-о-т-и-, -д-е-б-и-л-и-, -к-р-е-т-е-н-и- и -о-л-и-г-о-ф-р-е-н-и- има още в България, които се хващат на евтините лъжи на парцала бойко борисов.

Отговорете