Цецка Цачева изпрати покана до Департамента за правосъдие на САЩ с молба за спешни консултации по случая с Желяз Андреев

Министърът на правосъдието Цецка Цачева Снимка: МП

Министърът на правосъдието Цецка Цачева отправи покана до Департамента за правосъдие на Съединените американски щати (САЩ), чрез Министерството на външните работи на Република България, за провеждане на двустранни консултации. Това съобщиха от пресслужбата на правосъдното министерство.

В поканата се казва, че на 12.04.2018 г. в Министерството на правосъдието е постъпило писмо от главния прокурор на Република България, г-н Сотир Цацаров, относно обявения за международно издирване от страна на САЩ български гражданин Желяз Михайлов Андреев.
В него главният прокурор сочи, че в прокуратурата са постъпили писма от дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ на Министерството на вътрешните работи, касаещи установяването на още четирима български граждани, издирвани с цел арест и екстрадиция от Интерпол – Вашингтон, на основания за задържане, идентични с тези на Желяз Андреев.

В тази връзка министър Цачева отправя  покана за провеждане на експертни консултации в спешен порядък на основание чл. 20 от Договора за екстрадиция между правителството на Република България и  правителството на Съединените американски щати.

„Надявам се възможността за консултации да допринесе за своевременното и успешно разрешаване на конкретните случаи, посочени по-горе и да гарантират взаимното безпроблемно прилагане на Договора, както и защитата на правата на българските граждани“, се казва още в  документа.

За отправената покана своевременно е уведомен заместник-министърът на външните работи г-н  Юрий Щерк, който от своя страна по дипломатичен път е информирал посолството на САЩ в София.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Ало янките, вие не знаете с кого и с какво правосъдие си имате работа. Кака ви Цецка ще ви светне ! Цацата ще ви открехне ! А пък Баце ще се похвали колко са го хвалили американските служби за успешната „борба“ с наркотрафика.

  2. Продажниците на националния суверенитет притеснени от реакцията на народа и се разбягаха като пилци да молят началниците си от сащ. Аз питам ние васали ли сме на САЩ??? И се надявам, че ще заличим от лицето на земята всички виновници, които превърнаха България във васал на краварите. Прошка няма да има, наказанието е билет към Св Петър.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.