Цецка Цачева: Необходими са бързи резултати от проверките по случая с министър Банов

Снимки: gramofona.com

Необходими са бързи резултати от проверките по случая с министър Банов, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по Нова ТВ.

„Първият въпрос е защо точно сега се случва да се вади флашка, която е с няколко години назад във времето, ако е автентичен запис. Моят отговор е, че реално вече сме в предизборна кампания, макар и доста време преди официалната кампания за предстоящите европейски избори.

Явно очакванията, че ще се води дебат за политики и за бъдещето на ЕС, за мястото на ЕС в България, може би от основните ни опоненти ще бъде заместено с нещо, което много умеят, с подобни средства, вкарвайки в обяснителен режим опонента си.

Министър Боил Банов точно в този момент направи толкова много за българската история, с откупуването на портрета и ценните предмети на Александър Батенберг, и излезе този запис, който е направен преди няколко години, каза тя

"Поздравления за прокуратурата, която веднага се самосезира”, добави Цачева.

Бързото оповестяване на резултатите от проверките е нещо, което е необходимо, за да се види, че службите са на мястото си, че институциите в държавата работят, за да има доверие от страна на всички нас в тези институции, категоричен бе министърът на правосъдието.

Тя заяви, че при представянето на отчета си за изминалите две години президентът Румен Радев е говорил повече като опозиционен лидер, отколкото като президент.

„Не чух отчет на държавен глава,президент, обединител на нацията. Аз чух едно говорене на опозиционен лидер. Нормално е да се кажат критики и да бъде коректив на политики, но за бъдеш коректив на нещо, преди това трябва да си изложил политиките, които се случват в държавата. Как за две години не се видя и не се споменава едно свършено добро нещо за гражданите в тази държава. Правото на държавния глава е да критикува, но когато това е говорене на опозиционен лидер или активист не мога да го приема”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право