Цецка Цачева: Не съм номинирана за военни маневри, а за висш пилотаж в диалога с гражданите

цецка цачева

Номинирана съм не за военни маневри, много по-важни са фигурите във висш пилотаж в диалога с гражданите. Българските граждани са тези, които със своя вот ще посочат "кой къде се е приземил", заяви кандидат-президентът на ГЕРБ - Цецка Цачева пред БНТ.

"Амбицията ми е да получа подкрепа и извън моята партия, дори на хора, които са гласували против ГЕРБ. Управлява се за единството, за стабилността, сигурността на България, както и за повишаването на нейната роля като фактор на стабилност в региона. Живеем в сложни времена - бежанска вълна, заплахи от тероризъм, Брекзит, тежки кризи в региона. Всичко това е необходимо да ни едини, да намерим онова, което е в интерес на българските граждани", каза Цачева.

Цачева каза, че ще уважава всички свои съперници, но ако срещу нея се сипят клевети и лъжи, няма само да се усмихва.

"Бих се притеснявала, ако нямаше коментари по мой адрес, не се срамувам от нищо в моята биография. Родителите ми са били безпартийни, не съм била висш номенклатурен кадър. Като председател на НС съм давала обяснения и преди. По повод клипа, в който пея - няма от какво да се срамувам, всеки обича да се весели", каза Цачева.

"От 2009 г. съм пред камерите и микрофоните на България, поведението ми е следено в детайли. От работата ми като народен представител не съм толерирала или противопоставяла, водила съм се от безпристрастност", допълни тя.

"ГЕРБ обсъждаше имената на 8-10 кандидатури, подхождаме отговорно като партия към президентските избори. Най-сложните отговорности на президента са в кризисни ситуации, тук той трябва да бъде силно легитимиран", обясни Цачева.

Според Цачева президентската институция е толкова силна, колкото е силен президентът. Най-голямото предизвикателство пред мен е апатията на немалка част от българите. Тя е резултат от политиките на партиите, което създава усещането за неразбиране между държавниците и обикновените хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика