Цецка Цачева посочи, че е налице нормативен хаос

Нормативният хаос е налице. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на работна среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, на която се обсъждат мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите.

„Трябва в спешен порядък да се изготвят двете неприети наредби. Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на правосъдието са отговорните институции, които трябва да ги внесат за гласуване. Поемам ангажимент веднага да стартирам работата по тази наредби още днес. За правосъдието две са звената, в които има струпване на граждани, а това създава напрежение по отношение на услугите. В Агенцията по вписванията има забавяне на процедури по обществени поръчки. Търговският регистър също е проблемен. Има осигурени средства“, обясни Цачева.

Тя уточни, че до сряда няма да са готови. „Материята не е лесна. За да се прецизират тези текстове, е необходимо време, г-н Борисов. Нека да не залитаме в другата крайност“, посочи тя.

Цачева добави, че в двуседмичен срок ще бъдат качени на сайтовете на правосъдното министерство и МРРБ за обществено обсъждане двете наредби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България