Циврим за Париж, а църквите ни сиротни…

Изтича ли времето на катедралите?!

Френското лицемерие тези дни прераства в дързост

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Инерцията, с която казваме „поклон” за всеки отишъл си певец, композитор, спортист, се навива като снежна топка и става уродлива карикатура, докато оплачем де що има в интернет. Парижката Света Богородица, с кадри от горящия й силует засипаха онлайн пространството с мъченически постове, вероятно от хора, които се кръстят само на Коледа и Великден и внимават колко пъти да обиколят църквата и каква боя за яйца да купят.

Тази църковност избива в случаи като парижкия и така натоварва истинската религиозност, че чак боли глава. Оплаквачите са все хора, които бъркат сърфистка с арфистка и хипотеза с хипотенуза, но гласът им е така креслив, че надвишава камбанния.

Натрапва се мнението, че „нищо българско и родно” освен починал футболист или изоставено коте, не може да ни разчувства. Нито дори собствените ни рушащи се църкви и национални обекти на гордостта. Нито пък ни възмущава фактът, че повечето скъпи бутици в София са имоти на църквата. Което не е лошо, но само казвам.

Дразни ме и прочутото френско лицемерие, което тези дни прераства в дързост. Както преди пожара се просеха пари за поддръжката и спасяването на Нотр Дам, така изведнъж френски милиардер предлага 100 милиона за възстановяването на катедралата. Къде седя уважаемият господин досега, не ни е дадено да знаем. Както и никой не разбира ластичната френска толерантност към различните раси, някои от които нанесоха огромни щети на държавата им. Аз ще си пусна прекрасният фрагмент от мюзикъла Парижката Света Богородица, в изпълнение на Бруно Пелетие- Времето на катедралите…

 

Fashion idol

Д-р Мартин Денчев

Въпреки, че на този кадър доминира сексапилната външост на Кали, обектът на похвалите ми е д-р Мартин Денчев. Топ стоматологът от Варна направи своя светски дебют съвсем скоро и заслужава специално внимание.

Оригинален акцент в кадъра са босите крака и кореспонденцията им с папийонката най-горе. Това прави един естетически лиезон от ново време, за който се иска смелост и постоянство. И да, на Кали трябваше само още едно малко модно усилие, за да бъде в центъра на този коментар.

 

 

 

 

Светски салон

Ново Време за Петя и Пецов

След дуетите си с Тони Димитрова, Мариана Попова, Кристина Димитрова, Цветелина, Румяна Коцева, Вили Станева, Джина Иванова, Благовест Зерлиев и други, Искрен записа и поредния си дует с Петя Буюклиева.

„Време” е евроденс парче, в което се съчетават мощният и висок тембър на Петя, с нежния латино баритон на Искрен - едно приятно радиофонично парче с летен привкус. Песента е дело на авторите Доно Цветков (музика), Стефан Стефанов (текст), Петър Песев (аранжимент) . Само преди дни Искрен взе наградата за Вечни хитове по време на гала- церемонията Певец на годината.

 

Галерия

Николай Панайотов показа платна в София

Световноизвестният художник Николай Панайотов показа платна и рисунки в престижна столична галерия. Пристигнал от Париж в деня на пожара в Нотр Дам, живописецът развълнувано откри вернисажа с пламенни думи, свързани със случая.

Сред гостите бе забелязана Камелия Тодорова, парижкия бонвиван Христо Куртев, придружен от възрастна дама, интелектуалци и бизнесмени изпълваха живописното пространство, сред което изпъкваха оживелите емоции на Панайотов.

Коментари

Задължително поле