Циганите, задържани за побоя в Асеновград, искат от Пловдивския окръжен съд да ги пусне на свобода

Пловдивският окръжен съд ще разгледа на 6 юли (четвъртък) от 16 часа жалбите на деветимата цигани побойници от Асеновград, които на 26 юни (понеделник) бяха най-активни в побоя над деца спортисти, треньори и родители от клуба по кану-каяк „Асеновец” в района на язовир „40-те извора” и местната болница.

Обвиняемите Яшар Съми, Исмет Левент, Емрал Емралов, Славчо Мечев, Васил Иванов, Костадин Мечев, Абдраман Абдраманов, Стефан Димитров-Тефик и Ангел Михайлов искат от окръжните магистрати в Пловдив да им бъде променена наложената от Районния съд в Асеновград мярка за неотклонение „задържане под стража” с по-лека и да излязат на свобода.

Срещу деветимата са повдигнати обвинения за хулиганство - престъпление по чл. 325 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, а срещу Васил Иванов и Абдраман Абдраманов са повдигнати обвинения и за причиняване на средни телесни повреди на две лица по хулигански подбуди, като деянието е извършено в съучастие – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 пр.2 вр. чл. 129 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. За това престъпление двамата могат да получат до 6 години лищаване от свобода, а по първото обвинение законът предвижда до 5 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България